Paul Papp, eroul meciului cu Irlanda de Nord, a început fotbalul printre vacile bunicului. Fundaşul are şapte fraţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Paul Papp a făcut un meci fantastic pentru România
Paul Papp a făcut un meci fantastic pentru România

România - Irlanda de Nord 2-0 a fost cel mai bun meci făcut de Paul Papp la echipa naţională, acolo unde are zece selecţii.

Fundaşul Stelei, împrumutat de la Chievo pentru un sezon, are o poveste fascinantă de viaţă, care l-a ajutat să rămână un tip modest. Papp este din Dej şi în copilărie îşi ajuta bunicul să aibă grijă de vitele pe care le avea la păscut. "Mă jucam desculţ pe câmp, de dimineaţă până seara, când mergeam să îl ajut pe bunicul meu, care avea grijă de 70 de vite. Din plictiseală, mai schimbam câte o pasă cu el. Atunci, vacile se speriau şi o luau la fugă!.După aia trebuia să alergăm după ele pe dealuri ca să le prindem. Aşa a fost copilăria mea, despre care aş putea să scriu o carte”, a povestit Papp pentru sportnews.ro. 

Paul provine dintr-o familie numeroasă, cu patru băieţi şi patru fete, el fiind cel mai mare dintre ei, iar tatăl său, de profesie instalator, a muncit ani buni în Spania, pentru a-şi putea întreţine familia. Idolul lui Papp a fost Pancu, alături de care a jucat la FC Vaslui.

”Sunt foarte fericit pentru goluri, dar rămân în continuare fundaş: dreapta sau central. Oriunde mă bagă antrenorul, o să joc, o să-mi fac treaba de fundaş, dar dacă mi se va mai ivi ocazia să marchez, cum am făcut-o azi, nu voi ezita. Nu cred că este un pas înapoi sosirea la Steaua, am spus-o şi când am venit. Sunt de fapt doi înainte, pentru că am găsit oameni profesionişti, un club foarte profesionist, cum din păcate nu am găsit în Italia”, a declarat Papp, după meci, la Digi Sport. 

El a explicat şi faza primului gol înscris în poarta nord-irlandezilor.„M-a dus faza acolo, la primul gol. Instinctul m-a ajutat, ca de fiecare dată. Sunt foarte fericit că îl am şi că e cineva sus care mă iubeşte. Eu cred că victoria din seara asta nu ar avea nicio valoare dacă nu vom continua să câştigăm sau, cel puţin, să nu pierdem. Dacă vom juca ca în seara asta, vom mai face şi alte meciuri mari. Este foarte bună schimbarea adusă de Iordănescu, are o experienţă destul de bună şi este şi meritul său, atmosfera e foarte bună la lot, e foarte bine aşa”, a încheiat Paul Papp.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite