Neymar se bate cu recordurile. Capitolul la care le este superior lui Messi şi CR 7

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Neymar e vedeta Braziliei+ FOTO Sunt Iulian Anghel, editor Adevărul, şi consider că este penibil să specific sursele fotografiilor
Neymar e vedeta Braziliei+ FOTO Sunt Iulian Anghel, editor Adevărul, şi consider că este penibil să specific sursele fotografiilor

Dacă la FC Barcelona, Neymar este vioara a doua şi stă mai mereu în umbra lui Messi, la naţionala Braziliei este omul numărul 1.

Şi nu oricum, ci cu argumente.  Neymar joacă în aceste zile la Copa America, acolo unde Brazilia face parte din grupa C, alături de Venezuela, Columbia şi Peru, iar în primul meci al echipei sale a înscris un gol şi a dat o pasă de gol. Brazilia a învins Peru cu 2-1 şi cu acest prilej Neymar şi-a îmbunătăţit cifrele, care erau oricum formidabile.
Atacantul în vârstă de 23 ani, împliniţi pe 5 februarie, când e ziua şi a lui Hagi şi a lui Ronaldo, a ajuns la 44 de goluri marcate, în doar 64 de partide. Joacă de 5 ani la naţională şi dacă o ţine în ritmul acesta cu siguranţă va ajunge golgheterul all-time al „Selecao”. Deocamdată, el trebuie să-i depăşească pe Zico (48 goluri), Romario (55), Ronaldo (62) şi Pele (77). Neymar stă însă mai bine ca ei, dacă se ia în considerare numărul de goluri marcate la vârsta pe care o are acum, pentru că niciunul dintre ei nu reuşise aşa ceva.
La acelaşi capitol, Messi, Ronaldo şi Ibrahimovici, socotiţi cei mai buni marcatori din lume, sunt la ani lumină de Neymar. Până la 23 de ani, Messi marcase 13 goluri la naţională, Ronaldo 21 de goluri şi Ibrahimovici 14 goluri.
Presa din Brazilia susţine că Neymar are toate şansele să-l depăşească pe legendarul Pele şi vorbeşte chiar de un sprijin acordat micuţului atacant de la Barcelona. Deşi acesta nu e nici pe departe un lider al vestiarului, selecţionerul Carlos Dunga l-a uns căpitan de echipă, după Mondialul de anul trecut. Gestul antrenorului a provocat o reacţie de protest a lui Thiago Silva, de la PSG, cel care în mod normal ţinea banderola pe braţ, acesta declarându-se nemulţumit şi afirmând că nu pricepe de ce a fost luată această măsură. Până la urmă Thiago Silva n-a avut ce face şi a fost nevoit să se împace cu situaţia, acceptându-l pe Neymar ca şef, pentru că Dunga a fost de neînduplecat în decizia lui. Ba mai mult, s-a trezit chiar aruncat pe banca de rezerve de selecţioner, care mizează mai mult pe Miranda, de la Atletico Madrid.
Brazilia va juca la noapte în Copa America, împotriva Columbiei (ora 03.00 Digisport) în derbyul grupei şi poate obţine biletele pentru sferturi. Ar fi un pas important pentru naţionala zdruncinată serios de eşecul lamentabil de la Mondialele de anul trecut, când a părăsit competiţia eliminată de Germania, cu un usturător 8-1 în semifinale. Presa braziliană n-are însă mare încredere în această echipă, considerând că e inadmisibil ca Selecao să stea într-un atacant precum Diego Tardelli, care joacă în China, la Shandong Luneng, şi care până la 30 de ani a dat trei goluri pentru echipa naţională. O altă critică adusă lui Dunga este convocarea lui Everton Ribeiro, de la Al Ahli (Emiratele Arabe Unite), echipă antrenată de Cosmin Olăroiu, sud-americanii considerând că nu se poate ca Brazilia să se bazeze pe jucători veniţi din lumea a treia a fotbalului.


48 de goluri a reuşit Neymar în acest sezon, 39 pentru Barcelona şi 9 pentru Brazilia
   

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite