„Motanul“, peste Drogba şi Kuyt. Bogdan Stancu e la cel mai bun sezon în Turcia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi evoluează la o echipă mică, din partea a doua a clasamentului, Genclerbirligi, internaţionalul român are mai multe goluri marcate, în acest moment, decât doi atacanţi de top din campionatul turc.

Bogdan Stancu (26 de ani) se simte ca peştele-n apă la Genclerbirligi. A înscris şi luni, în înfrângerea cu Karabukspor (1-2) şi a ajuns la 9 goluri în 19 partide. 

Transferat în vară, de la Orduspor, Bogdan Stancu are un randament excelent la noua sa echipă, Genclerbirligi. Marchează, în medie, un gol la două meciuri şi e în prima parte a clasamentului golgheterilor din Turcia. 

Cu 9 reuşite în 19 meciuri împarte locurile 5-6 în topul marcatorilor, la egalitate cu senegalezul Moussa Saw (Fenerbahce), şi la doar trei lungimi în spatele liderului, francezul Chahechouhe (Sivasspor). 

„Motanul“ îi depăşeşte însă pe ivorianul Didier Drogba (8 goluri, Galatasaray) şi olandezul Dirk Kuyt (8 goluri, Fenerbahce).  

Cel mai bun sezon în Turcia

Stancu se dovedeşte o achiziţie foarte bună pentru Genclerbirligi. „Motanul“ e golgheterul „roş-negrilor“, marcând aproape jumătate din cele 23 de goluri reuşite în acest sezon de Gencler. 

Deşi au mai fost cazuri, precum partida cu Karabukspor, în care golurile sale n-au prea contat, cinci din cele nouă reuşite ale lui Stancu au adus cinci puncte echipei („dubla“ din victoria cu Eskisehirspor, 2-1, golul victoriei cu Elazigspor, 2-1, şi cel din egalul cu fosta echipă, Galatasaray, 1-1). 

O zestre importantă, în condiţiile în care, după 20 de etape, Genclerbirligi ocupă locul 13, cu 24 de puncte, doar şase peste Rizespor, echipa lui Cernat, prima sub linia retrogradării. Şi pentru Stancu mariajul cu Gencler pare bun. 

Cu 14 etape înainte de finalul campionatului a marcat aproape cât o făcuse într-un sezon la Orduspor şi mult peste ce-a reuşit la Galata. 

Golurile lui Stancu în Turcia*

2013-2014 Genclerbirligi 19 1649 9

2012-2013 Orduspor 30 2404 10

2011-2012 Orduspor 31 2731 10

2010-2011 Galatasaray 14 1059 2

(*doar în campionat)

1 gol la 183 de minute jucate este media lui Stancu la Genclerbirligi

Egal cu Rusescu, în campionat

Stancu este la egalitate cu Rusescu (la reuşitele din campionat), însă atacantul de la Braga are în acest debut de an patru goluri (a înscris şi în cupe). Marica a punctat o singură dată pentru Getafe, iar ceilalţi stranieri din atacul României n-au început încă meciurile oficiale, evoluând mai ales în campionate din zona ex-sovietică.

Citeşte şi 

Bogdan Stancu a înscris pentru Gençlerbirliği şi s-a apropiat la trei reuşite de golgheterul din Turcia

Doar Rusescu ţine steagul sus. Ce-au făcut ceilalţi atacanţi stranieri ai României, în acest debut de an

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite