Mircea Sandu: „Reghecampf ar trebui să asculte sfaturile lui Piţurcă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Mircea Sandu, a susţinut o conferinţă de presă în care a comentat cele mai „aprinse“ subiecte ale momentului în fotbal: situaţia clubului Rapid, conflictele de la echipa naţională şi alte teme de interes.

Mircea Sandu ar dărâma stadioanele pe care joacă Dinamo şi Rapid

...despre echipa naţională: „Am discutat cu Dan Petrescu, Bölöni, Olăroiu, Hagi, nu au putut să vină. Şi l-am luat pe Piţurcă. El a fost adus să califice naţionala la Campionatul European din 2016. Dacă se întâmplă ceva intermediar, primeşte un bonus. Eu sper ca discuţiile aprinse să înceteze. Oamenii ăştia trebuie să înţeleagă că avem nevoie de linişte. M-am săturat de scandaluri, ăsta e un motiv pentru care nici nu vreau să mă mai gândesc să candidez la FRF. Piţurcă va trebui să vină la Comitetul Executiv, pentru că membrii vor să dea un ajutor echipei naţionale prin aprobarea unor proiecte pe care el să le susţină în faţa Comitetului Executiv. Toţi vrem să ne calificăm la Mondial, fără doar şi poate, dar trebuie să nu uităm că e nevoie să formăm o echipă. Dacă Piţurcă realizează un obiectiv intermediar, va fi recompensat, prin asta creşte valoarea jucătorilor şi aşa se formează lotul“. 

 ...despre retragerea lui Radu Ştefan de la naţională: „Ce pierdere e Radu Ştefan dacă nu mai joacă la naţională? Ce meciuri a jucat el? Pierdere e Hagi, nu Radu Ştefan. Tremură tricoul pe el când e la naţională?! Că asta ar trebui să simtă! Mutu încă mai poate, încă mai joacă“. 

...despre Steaua: „Antrenorul echipei naţionale are dreptul sî critice jucătorii. Nu sunt de acord să o facă public, dar are dreptul. Asta nu înseamnă că între echipa naţională şi Steaua există un conflict. E doar un dialog între selecţioner şi Reghecampf“.

 ...despre situaţia clubului din Giuleşti: „M-am întâlnit cu cei de la Rapid, dar eu nu le pot da decât nişte sfaturi. Eu le-am spus să-şi joace meciurile rămase şi aşa au timp să-şi negocieze contractele până în iulie. Eu n-am nicio vină dacă vor intra pe gazon în continuare şi ar fi bine să-şi ducă meciurile la bun sfârşit. Fotbaliştii străini se vor putea adresa Comisiei de Soluţionare a Litigiilor FIFA. Problema insolvenţei este de legislaţie naţională, pe care noi nu putem s-o atacăm în parte sportivă. În Anglia există sancţiuni sportive pentru declararea unui club al insolvenţei. Dacă transferi jucători pe bani foarte mulţi şi îl plăteşti mult, cu siguranţă nu faci faţă. În Anglia la hochei există retrogradare, în rugby se practică depunctarea şi aşa mai departe. Dacă un club nu îşi poate plăti jucătorii, există penalităţi foarte mari în alte ţări“. 

 ...despre brigăzile de cinci arbitri: „Dacă cluburile din Liga I vor dori brigadă de cinci arbitri, cu arbitri adiţionali de poartă, vor plăti doar 12.500 de euro pe an“. 

 ...despre investiţii: „Intenţionăm să cumpărăm terenurile pe care sunt construite bazele sportive de la Buftea şi Mogoşoaia“.

...despre Arena Naţională: „Nici nu ştiu cine a pus terenul la meciul Dinamo - Universitatea Cluj“.

...despre Rapid - Steaua: „Dacă Bourceanu le-a zis jucătorilor că trebuie să încheie jocul, merită un premiu“.

Aş fi văzut o finală Bayern Munchen - Barcelona.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite