"Iron-Man" Oncescu nu se uită deloc la televizor: "Îmi place prea mult să citesc!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi multipli campioni mondiali, Ion Oncescu (skandenberg) şi Amatto Zaharia (kempo) s-au întâlnit la emisiunea radio moderată de cel din urmă, al cărui nume se confundă cu Artele Marţiale Mixte din România.

La un moment dat, discuţia dintre cei doi sportivi a ajuns să aibă ca subiect literatura. "Nu am timp niciodată să mă uit la televizor, în schimb îmi place enorm să citesc. Fac acest lucru consecvent şi susţinut. Pentru mine cititul reprezintă un bilet mai accesibil spre libertate", a declarat Ion Oncescu, completat de Amatto Zaharia: "Din păcate, trăim şi ne îndreptăm spre vremuri din ce in ce mai triste, în care tot mai mulţi copii nu mai simt nevoia de a pune mâna pe o carte. Am patru copii şi m-am ocupat mereu ca ei să îşi dezvolte mintea citind şi învăţând lucruri noi, dar trebuie sa recunosc că-mi vine din ce în ce mai greu să-i conving", a arătat Amatto Zaharia, maestru emerit al sportului românesc. 

"Acest fenomen este tragic. Cărţile pot fi citite şi pe calculator, tabletă sau telefon însă sunt convins că un copil din ziua de azi, daca vă avea de ales între un joc video cu o grafică de ultimă generaţie şi a se documenta pe wikipedia, va alege clar prima variantă", a fost de părere Ion Oncescu, absolvent al Facultăţii de Jurnalism şi al Academiei de Studii Economice Internaţionale de Afaceri din Bucureşti, profilul economie. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite