VIDEO Astăzi e Bayern-Barcelona, prima semifinală a ligii Campionilor! Vezi un gol marcat de Hagi într-un astfel de meci

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gica Hagi FOTO: FC BARCELONA:CAT
Gica Hagi FOTO: FC BARCELONA:CAT

Acum 16 ani, Regele puncta pentru catalani chiar pe Olympiastadion din Munchen, tot într-o semifinală de cupă europeană.

Bayern Munchen şi FC Barcelona se vor întâlni diseară (TVR 1, DigiSport, DolceSport), pentru a 7-a oară în cupele europene, iar un episod din confruntarea partidelor directe la avut în prim- plan pe Gheorghe Hagi. S-a întâmplat pe 2 aprilie 1996, în chiar primul meci oficial dintre cele două mari puteri ale fotbalului mondial. Era tot o semifinală, dar de Cupa UEFA, nu de Liga Campionilor. Printre titularii catalanilor, Hagi şi Gică Popescu, alături de alte nume grele precum Figo, Ferrer, Guardiola, Amor, Nadal ori portarul Busquets, tatăl actualului mijlocaş de la Barcelona. „Regele” a marcat în minutul 77, după ce a interceptat o pasă trimisă neglijent acasă de Babbel şi a egalat pe tabelă la doi. „Sigur că ţin minte golul. Meciul a fost strâns. S-a jucat pe o ploaie chinuitoare. Bayern avea o echipă foarte tare atunci cu mulţi jucători de valoare”, şi-a adus aminte Hagi. Între vedetele nemţilor se numărau Kahn, Scholl, Sforza, Klinsmann, Mattheus şi francezul Jean Pierre Papin, iar antrenor era chiar Franz Beckenbauern. De altfel, în returul de pe Nou Camp, Bayern a învins cu 2-1 şi s-a calificat în finală, câştigând apoi trofeul în faţa lui Bordeaux.
Bayern e o nucă tare acasă
Trei ani mai târziu, în Liga Campionilor, Bayern a bătut de două ori Barcelona, cu 1-0 şi 2-1, în grupe, însă ultima dublă dintre cele două combatante s-a terminat net în favorea echipei lui Messi. În 2009, în sferturile Ligii, Barca a trecut de bavarezi, după 4-0 acasă şi 1-1 în deplasare. La returul de pe „Allianz Arena”, Guardiola a fost suspendat, iar pe banca tehnică şef a fost chiar Tito Vilanova, antrenorul de acum. Raportat la istoria meciurilor directe, dintre Bayern şi Barcelona, munchenezii stau mai bine şi la fel fel stau lucrurile şi palmaresul echipei faţă de formaţile din Spania, al meciurile de pe teren propriu. Bayern versus spanioli, acasă, înseamnă 20 de meciuri, 14 victorii, 5 egaluri şi o înfrângere. Singura echipă din Peninsulă care a bătut la Munchen a fost Deportivo la Coruna.   
De când a început însă ascensiunea fulminantă a Barcelonei, adică în ultimii zece ani, catalanii n-au pierdut niciodată în Germania. Au jucat de 8 ori, au câştigat 5 meciuri şi au făcut 3 egaluri.
Messi s-a antrenat normal
Din delegaţia Barcelonei care s-a deplasat la Munchen nu lipseşte Lionel Messi. Starul argentinian, care a marcat de 60 de ori în Liga Campionilor, s-a pregătit normal după o pauză cauzată de accidentarea din turul cu PSG. Spaniolii spun însă că Messi ar putea să nu înceapă din primul minut, pentru a nu risca o recidivă musculară. Barcelona nu-i are la dispoziţie pe Adriano, suspendat, şi Puyol, accidentat.  În aceste condiţii titular ar putea fi Eric Abidal, francezul jucând 90 de minute şi în ultima etapă de campionat. Abidal l-a luat cu el în avionul de Munchen şi pe vărul Gerard, cel care i-a donat o parte din ficat, salvându-i viaţa.
Bayern mizează pe talie
Antrenorul lui Bayern, Jupp Heynckes, cunoaşte foarte bine fotbalul spaniol, întrucât a antrenat acolo 7 sezoane, la Bilbao, Tenerife şi Real Madrid. El va încerca să tranşeze disputa în favoarea echipei sale în special la duelurile aeriene, acolo unde bavarezii au fotbalişti foarte înalţi, spre deosebire de Barcelona, care are mulţi „pitici”. Munchenezii au şi ei un suspendat, pe croatul Mandzukici, golgeterul echipei, dar nu duc lipsă de vârfuri, Mario Gomez ori  Pizzaro fiind pregătiţi să-i ia locul.
Cealaltă semifinală a Ligii este miercuri, Dortmund- Real Madrid, de la ora 21.45 (Digisport şi Dolcesport)  

Golul lui Hagi, la minutul 3:50

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite