Generaţia U21 din România testează în exclusivitate noile reguli din tenisul internaţional

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România este una dintre cele cinci ţări din lume care vor trimite un jucător la turneul internaţional de tenis Red Bull Next Gen Open din Milano, dotat cu premii în valoare totală de 20,000 de dolari.

Turneul de tenis Red Bull Next Gen Open aduce la Bucureşti, în perioada 20-21 iulie, cel mai efervescent şi spectaculos format din circuitul internaţional. 8 dintre cei mai talentaţi jucători de tenis U21, selectaţi de către antrenorul Marius Comănescu în baza performanţelor sportive acumulate, vor avea ocazia să joace formatul competiţional ATP Next Gen care schimbă regulile din circuitul internaţional. 

Aflat la prima ediţie locală, turneul dinamizează jocul generaţiei U21 din România – viitorii lideri ai tenisului naţional - şi provoacă circuitul local la un spectacol total în care atât inovaţia formatului, cât şi dinamica şi rapiditatea schimburilor de mingi, vor electriza fanii sportului alb.

Fără avantaj, fără neţ şi fără arbitrii de linie sunt doar o parte din regulile care vor schimba modul în care tenisul este jucat şi urmărit la nivel internaţional, adăugând un grad ridicat de presiune în schimburile care decid soarta unui set. Aceste reguli elimină orice ambiguitate legată de deciziile de neţ şi păstrează constant publicul conectat la ritmul de joc.

Totodată, pentru a oferi o nouă dinamică tenisului masculin, turneul introduce regula celor 25 de secunde între puncte şi un timp de încălzire mult mai scurt, startul fiecărui meci având loc cu exact patru minute de la pătrunderea pe teren a celui de-al doilea jucător. 

Confruntările se joacă în formula primul la trei seturi,  în structura accelerată de 4 ghem-uri pe set, imprimând o evoluţie a punctelor mult mai decisivă. Tiebreak-ul este până la 7 puncte în toate seturile, disputat la 3-3 chiar şi în setul decisiv.

În Finala Red Bull Next Gen Open, arbitrul de scaun va conduce deciziile fiecărui punct, însă tehnologia Hawk-Eye Live va fi utilizată integral pentru a raporta deciziile de linie ale arbitrajului.

Mai mult decât atât, fiecare jucător participant are dreptul la doar un singur time-out medical restricţionat într-un meci.

Coaching-ul este unul tehnologizat, jucătorii, antrenorii şi fanii împărtăşind emoţiile, suspansul şi agonia fiecărui punct electrizant din cadrul Red Bull Next Gen Open. Coaching-ul este încurajat prin intermediul unui headset special, iar spectatorii îşi pot susţine fără rezerve favoriţii - aplauzele, încurajările şi deplasările în tribună fiind permise în timpul unui meci.  Această regulă permite fanilor să se mişte liber în stadion şi în afara acestuia pe durata meciurilor, asigurând o atmosferă relaxată şi prietenoasă.

Campionii naţionali U21 din România, Italia, Japonia, Olanda şi Spania vor experimenta formatul inovator al turneului Red Bull Next Gen Open şi se vor confrunta în Finala Globală a turneului.  

Cu premii totale în valoare de 20,000 USD, turneul internaţional Red Bull Next Gen Open pune în valoare noua generaţie de tenismeni U21, viitorii lideri ai sportului, într-un format de joc adaptat generaţiei tech şi desprins din circuitul Next Gen ATP Finals.

Marius Comănescu – unul dintre cei mai titraţi antrenori români, cel care a ghidat cariera multor sportivi de prestigiu, precum Sorana Cîrstea, Irina Begu sau a celor din echipa Fed Cup – este Directorul Sportiv al turneului local Red Bull Next Gen Open, selectând riguros cele 8 tinere talente U21, care vor juca pentru un loc în Finala Globală de la Milano:

Vlad Dancu - locul 6 în clasamentul naţional (Seniori), 105661 puncte, gupa +20 de ani.

Călin Manda - locul 10 în clasamentul naţional (Seniori), 52365 puncte, gupa +20 de ani.

Dan Tomescu - locul 11 în clasamentul naţional, 51621 puncte, grupa +20 de ani.

Ştefan Paloşi - locul 22 în clasamentul naţional (Seniori), 16038 puncte, grupa +20 de ani.

Cezar Creţu - locul 5 în clasamentul naţional, 10763 puncte, grupa 18 ani.

Sebastian Gima - locul 4 în clasamentul naţional, 12463 puncte, grupa 18 de ani.

Matei Georgescu - locul 9 în clasamentul naţional, 3634 puncte, grupa 18 ani.

Radu Papoe – locul 6 în clasamentul naţional, 8926 puncte, grupa 18 ani.

„Atunci când am primit invitaţia de a face parte din colectivul de organizare al primei ediţii Red Bull Next Gen Open în România, am simţit că este de datoria mea ca om de tenis - fost jucător profesionist, antrenor şi director de turnee - să ajut la dezvoltarea în viitor a acestui proiect frumos. 

Este o şansă excelentă atât pentru generaţia U21 să cunoască direct acest format nou de concurs, cât şi pentru câştigătorul naţional să reprezinte cu onoare România la Finala Globală a turneului Red Bull Next Gen Open, din Milano. Nu  în ultimul rând, pentru iubitorii tenisului va fi un eveniment foarte dinamic şi interesant de urmărit, pentru că aduce un curent nou şi un aer proaspăt în tenis”, a declarant Marius Comănescu, Directorul Sportiv al turneului Red Bull Next Gen Open România.

România nu este la prima participare în cadrul competiţiei internaţionale. În 2018, Bogdan Borza a fost wildcard-ul României la turneul internaţional de tenis Red Bull Next Gen Open din Milano.

„Participarea mea la Red Bull Next Gen Open 2018 a fost una dintre cele mai pozitive experienţe din cariera mea. Formatul turneului este unul inedit, seturi scurte şi la 40-40 punct decisiv, fapt care mi-a pus la încercare capacitatea de a mă adapta rapid la situaţiile de joc şi de a trece mai uşor peste emoţiile inerente unui asemenea turneu. Apreciez iniţiativa organizatorilor de a promova tânăra generaţie şi mă bucur că am fost primul jucător din România invitat să participe la acest turneu”, povesteşte Bogdan Borza. 

Turneul local Red Bull Next Gen Open se va desfăşura în intervalul 20 - 21 iulie 2019, în Bucureşti, la Academia de Tenis Herăstrău. Întrucât Finala Globală Red Bull Next Gen Open se desfăşoară concomitent şi în strânsă relaţie cu Next Gen ATP Finals, experienţa unică a jucătorului este cea care defineşte competiţia. Este vorba de şansa ca jucătorii să se antreneze şi să joace alături de cei mai buni din lumea U21 şi de a fi parte din viitorul circuitului ATP.

Despre Red Bull Next Gen Open

Inaugurat în 2018 pentru a sprijini următoarea generaţie de jucători de tenis din întreaga lume, Red Bull Next Gen Open a fost primul eveniment de tenis organizat de Red Bull. Turneul a avut loc la Milano, Italia, în noiembrie 2018, cu opt jucători internaţionali şi a fost câştigat de către Geoffrey Blancaneaux din Franţa, câştigător a patru titluri ITF (simplu).

Folosind regulile inovatoare Next Gen ATP Finals, Red Bull Next Gen Open a debutat în 2018 la Milano, Italia, cu un format wildcard. 

În 2019, turneul se transformă într-unul internaţional prin calificările locale şi finalele naţionale Red Bull Next Gen Open. Evoluţia turneului poate fi urmărită pe  redbull.ro/nextgenopen.

Mai multe imagini din competiţie pot fi descărcate de pe Red Bull Content Pool şi pot fi utilizate gratuit, exclusiv în scop editorial. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite