Gâlcă, înghiţit cu noduri de Becali! „Eu nu accept intervenţiile patronului!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constantin Gâlcă, antrenor Steaua FOTO Mediafax
Constantin Gâlcă, antrenor Steaua FOTO Mediafax

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Stelei, a afirmat în repetate rânduri că nu acceptă compromisuri şi intervenţii ale patronului. Forţat de împrejurări, Becali i-a promis mână liberă.

Constantin Gâlcă a discutat la vorbitor cu Gigi Becali şi cei doi s-au pus de acord în privinţa preluării Stelei de către antrenorul de 42 de ani.

Ştirea numirii lui Constantin Gâlcă a fost apludată de foştii săi colegi şi colaboratori, care l-au descris ca un tip liniştit şi un antrenor de perspectivă. Pe de altă parte, fostul mijlocaş al Stelei şi al echipei naţionale nu are un palmares care să-ţi ia ochii ca tehnician, doar formaţia a doua a Almeriei şi naţionala Under 17 a României figurând în CV-ul său. Ba mai mult, cu echipa „tricoloră” sub 17 ani a ratat calificarea la Campionatul European după un egal cu Belgia şi înfrângeri în faţa Bosniei şi Scoţiei la Turneul de Elită disputat în primăvară. Gâlcă a ajuns să conducă această naţională după o lungă perioadă de inactivitate, fiind „recrutat” la FRF de Daniel Prodan, fostul său coleg de la Steaua, după ce au vizionat un meci împreună şi au intrat „mai adânc” în detalii tactice.

Vrea să joace tiki-taka cu Steaua

Ca stil de joc, Costel Gâlcă e fan declarat al Barcelonei, visând să construiască o echipă cu posesie prelungită şi atacuri în valuri. La ce se joacă în Liga I şi cu lotul Stelei, „Costelinho” are şanse mari să pună în aplicare o tiki-taka mioritică, rămâne de văzut cum se va împăca el cu Gigi Becali. Într-un interviu acordat „Adevărul” şi mai apoi şi în declaraţiile televizate, Gâlcă spunea că nu suportă ca patronul echipei pe care o pregăteşte să-şi dea cu părerea despre cine ar trebui să joace, cine nu sau ce schimbări să facă: „Până la un punct e normal ca patronul să-ţi ceară responsabilitate, dar să te şi lase să ţi o asumi. Eu cred că, dacă cineva are încredere în tine, iar dacă tu îi explici clar modul în care vezi şi aplici tu fotbalul, lucrurile ar trebui să funcţioneze. E normal să ţii cont de dorinţa patronului să joace un fotbalist pe care a dat mulţi bani, dar nu e normal să-l impună dacă randamentul lui nu e cel dorit”.
În discuţiile purtate ieri la Poarta Albă, Becali i-a promis că va sta deoparte, forţat  de împrejurări şi de împrejurimi, şi că e interesat de un singur lucru: calificarea în grupele Ligii Campionilor şi, implicit,de  banii ce vor intra în conturile clubului. Rămâne de văzut cum va reacţiona Becali după un prim meci mai slab sau rezultat mai prost şi cum va “îndura” Gâlcă criticile patronului, care vor veni chiar şi din spatele gratiilor.

Cum au decurs negocierile

Interesant este că Gâlcă ajunsese la un acord de principiu cu Gică Hagi pentru preluarea Viitorului. Sâmbătă seara, el a fost deturnat de Vali Argăseală, directorul Stelei, care i-a propus să vină în Ghencea, iar duminică antrenorul s-a consultat cu mai mulţi oameni din fotbal. Gâlcă a hotărât să accepte propunerea Stelei şi luni s-a prezentat la Poarta Albă, pentru dialogul decisiv cu Becali. 

Ce a spus Gâlcă, după discuţia cu Becali

@ Sunt noul antrenor al Stelei. N-a fost deloc greu să negociez cu domnul Becali. Este un om foarte comunicativ, aşa cum îl ştiţi şi voi. Sper să avem o colaborare foarte bună.
@ Primele obiective sunt clare: calificarea în grupele Ligii Campionilor şi câştigarea unui nou titlu de campioană a României. Nu am vorbit de plecări, nu ştiu ce o să se întâmple. Oricum, dacă pleacă cineva, cu siguranţă o să vină altcineva.
@ A fost o discuţie directă şi prietenoasă. E o nouă provocare, vin la echipa la care am jucat, unde am avut succes. Îmi doresc acelaşi lucru ca şi jucător! Am discutat şi despre restanţele jucătorilor, toate se vor rezolva.
@ Fanilor le promit că o să fie foarte multă muncă şi disciplină.

Constantin Gâlcă

Data naşterii: 8 martie 1972  ( Bucureşti)
Ca jucător a evoluat la: FC Argeş (1989-1991), Steaua (1991-1996), Mallorca (1996-1997), Espanyol (1997-2001), Villarreal (2001-2003), Zaragoza (2003 - împrumut), Almeria (2003-2006), G. Taragona (2006-2007)
La naţională: 68 de meciuri/4 goluri
Palmares 4 titluri cu Steaua, 2 Cupe ale României cu Steaua, 2 Supercupe ale României cu Steaua, Cupa Spaniei cu Espanyol (2000)
A participat la 4 turnee finale cu naţionala României: CM 1994 şi 1998 şi CE 1996 şi 2000
Două participări cu Steaua în grupele Ligii Campionilor
Ca antrenor a pregătit pe Almeria B (2009-2010) şi România Under 17 (2013-2014)
 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite