FRF anunţă un nou format pentru Liga I: cum ar arăta, după modificări

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a vorbit despre planul de a schimba actualul format al Ligii I şi ce presupune acesta.

Modificările s-ar aplica începând cu sezonul 2021/2022 şi ar presupune creşterea numărului de echipe, de la 14 la 16, precum şi schimbarea modului în care se dispută partidele, luându-se în calcul introducerea unui meci de baraj. 

„Vrem să facem această schimbare cât mai repede, din sezonul 2021/2022. Acum, după ce se decide campioana, audienţele scad, lumea nu mai e interesată de play-out. Va rămâne sistemul cu play-off şi play-out. Vor fi 16 echipe în loc de 14, însă formatul rămâne acelaşi. Vor fi şase echipe în play-off şi 10 în play-out. Acum, în play-out, competiţia este reprezentată de o bătaie la retrogradare. 

Noi nu vrem să facem asta, ci vrem să dăm o miză sportivă. Sunt variante deja implementate în Europa. Vorbim de introducerea unui baraj între cea mai bună echipă din play-out şi ultimul loc din play-off, iar câştigătoarea să meargă în cupele europene. Vrem să schimbăm şi formatul play-out-ului. Să fie tur-retur în play-off şi meciuri doar într-o manşă în play-out. Unele echipe vor juca cinci partide pe teren propriu şi patru în deplasare”, a declarat oficialul FRF pentru DigiSport.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite