De coronavirus te vindeci, de Becalivirus ba: FCSB, ce dezastru! Bucureştenii au dat-o în bară şi la Botoşani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gigi Becali e omul care îşi distruge propria echipă
Gigi Becali e omul care îşi distruge propria echipă

La clubul care se numeşte, de fapt, Faci Ce Spune Becali (FCSB), patronul a desfiinţat de câţiva ani rolul antrenorului, spunând, răspicat: „Doar stăpânul ştie să scoată calul din noroi când se împotmoleşte“. „Calul“ FCSB intră însă tot mai adânc în noroi, de la un an la altul.

FCSB a „reuşit“ să încheie pe locul 2 în ultimele patru sezoane, însă, la ce rezultate are în 2020, ar cam fi un miracol să obţină şi acest loc 2, care a devenit specialitatea casei!

De când s-a reluat campionatul după pauza de iarnă, trupa finanţată, antrenată şi sabotată de Gigi Becali are o victorie în şase partide: 2-1 cu Voluntari la 6 februarie. În rest, a înregistrat două eşecuri (0-1 cu CFR Cluj şi 1-2 cu Dinamo) şi trei remize: 0-0 cu Clinceni, 1-1 cu Chindia şi 2-2, sâmbătă seară, în prima etapă din play-off, cu Botoşani în deplasare.

Gazdele au deschis scorul, încă din minutul 6, prin vedeta lor, Dugandžići, care a înscris cu o lovitură de cap. FCSB, o echipă în derivă, fără nicio idee de joc colectiv, a egalat, totuşi, repede, în minutul 12, datorită lui Man, care a avut un moment de sclipire. Acesta a luat o acţiune pe cont propriu şi a şutat la colţul lung pentru 1-1.

Nouă minute mai târziu, FCSB a avut noroc că Haţegan n-a validat un gol perfect valabil al Botoşaniului, înscris de Keyta. Acesta l-a executat pe Bălgrădean, însă Haţegan a scos, practic, mingea din poartă pe motiv că moldovenii au bătut lovitura liberă premergătoare golului prea repede, fără a aştepta fluierul său! Reluările au demonstrat însă că centralul nu făcuse niciun semn ca Botoşaniul trebuie să bată lovitura liberă doar după fluier! Trebuie precizat însă şi faptul că faultul acordat de Haţegan pentru gazde era, oricum, o decizie greşită, aşa că, într-un fel, prin anularea golului s-a făcut dreptate.

Până la finalul reprizei, Botoşaniul a jucat mai bine, însă FCSB a irosit o ocazie monumentală prin Adrian Petre. Titularizat pentru al doilea meci la rând, acesta a trimis pe lângă, având toată poarta în faţă după o centrare perfectă a lui Coman! Ratarea a contat însă prea puţin, fiindcă, aproape imediat, la următoarea acţiune, Darius Olaru, servit perfect de Denis Man, a punctat pentru 2-1 (45+1). La pauză, FCSB a intrat la cabine în avantaj.

FC Botoşani, ce pierdere uriaşă

După pauză, acelaşi joc dezolant al oapeţilor şi încă o decizie care, aproape sigur, a fost luată prin telefon de Gigi Becali: Adrian Petre a fost pedepsit pentru ratarea sa şi scos de pe teren, fiind înlocuit de Răzvan Oaidă.

Botoşaniul a egalat, 2-2, prin acelaşi croat Dugandžići (53), însă, din păcate pentru moldoveni, la faza golului, aceştia l-au pierdut pe atacantul lor minune, cu şase goluri în ultimele cinci partide!

S-a terminat 2-2, scor care reduce şi mai mult şansele FCSB-ului la titlu şi confirmă, încă o dată, că o formaţie „bolnavă“ cu Becalivirus nu prea dă semne de vindecare.

CITEŞTE ŞI:

Gigi Becali a jignit un jurnalist: „Eşti penibil!“. Cum a reacţionat moderatorul emisiunii

Play-off, etapa I

Sâmbătă

Botoşani – FCSB 2-2

Duminică

CS U Craiova – Gaz Metan 19.15

Luni

CFR – Astra 20.30

Clasament

1. CFR Cluj 26 de puncte

2. Botoşani 24p

3. FCSB 23p

4. CS U Craiova 23p

5. Gaz Metan 22p

6. Astra 21p

*Locul 1 din play-off se califică în preliminariile Ligii Campionilor, în timp ce locurile 2 şi 3 se califică în preliminariile Ligii Europa.

Play-out, etapa I

Vineri

Sepsi – Poli Iaşi 1-1

Dinamo – Clinceni 0-1

Sâmbătă

Viitorul – Voluntari 0-0

Luni

Hermannstadt – Chindia 18.00

Clasament

1. Viitorul 21p

2. Sepsi 18p

3. Dinamo 17p

4. Clinceni 14p

5. Chindia 13p

6. Hermannstadt 13p

7. Poli Iaşi 12p

8. Voluntari 11p

*Locul 6 din play-out va juca un baraj de menţinere / promovare cu ocupanta locului 3 din „B“. Locurile 7 şi 8 din play-out retrogradează.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite