Cum se pregăteşte Anca Bucur pentru pentru Miss Fitness Universe 2017. Românca e la Miami, pregătită pentru un nou titlu mondial

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Anca Bucur
Anca Bucur

Anca Bucur, Miss Fitness Universe şi sportiv sponsorizat Herbalife, participă în weekend-ul 23 - 25 iunie la una dintre cele mai importante competiţii din industria fitness-ului mondial - “Miss Fitness Universe”, organizată în Miami Florida, Statele Unite ale Americii.

De patru ori câştigătoare a titlului Miss Fitness Universe şi, în prezent, instructor de fitness,  Anca Bucur susţine că mesele trebuie împărţite în cantităţi mici, în funcţie de programul fiecăruia. Inspiră-te, aşadar, din pregătirea unei campioane!
"Sportul şi echilibrul în viaţă, cât şi în alimentaţie, aduc încredere, stare de bine şi implicit forma fizică dorită.  Ingredientele "secrete" pe care le folosesc sunt: mişcare, alimentaţie sănătoasă, suplimente de calitate, echilibru în viaţa personală, recunoştinţă pentru ceee ce am obţinut şi pentru susţinerea oamenilor din jur.
Mişcarea, niciodată prea multă!
Sunt instructor de aerobic şi îmi petrec multe ore în sala de sport. Predau diferite clase, cum ar fi: Cycling, Body Pump, Cx Worx, Interval, Bosu şi multe altele. Prima clasă începe dis de dimineaţă, la ora 7:00. Continui aşa până seara târziu, în funcţie de specificul fiecărei clase. Nu am timp să mă plictisesc, clasele sunt diferite şi mereu improvizez. Îmi place diversitatea, iar corpul nostru are nevoie de antrenamente diferite ca structură şi nivel de intensitate.
Fitness-ul este un sport diferit de celelelte. Este de fapt o combinaţie între performanţă şi modelling, între forţă şi graţie. În paralel cu programul de antrenamente este nevoie de un regim alimentar strict şi de un ritual de îngrijire bine pus la punct", e de  părere Anca Bucur.

anca

Echilibru în farfurie!
Din punct de vedere alimentar, pentru perioada dinaintea concursurilor Anca a renunţat complet la zahar, carbohidraţi simpli şi s-a orientat către un regim hiperproteic, ce a inclus carne albă slabă, piept de pui, curcan, peşte alb sau vită. Modul de preparare este la grătar sau prin fierbere. A inclus şi legumele, dar şi căteva fructe. În principiu, regimul alimentar este foarte strict.
"Înainte de concurs mănânc foarte calculat şi curat. Mesele mele sunt mici şi dese, cam din trei în trei ore. Am introdus două shake-uri proteice (Rebuild Strenght and Protein Drink mix), o gustare sănătoasă migdale, fructe sau boabe de soia de la Herbalife, iar pentru mesele principale aleg o sursă de proteină animală sau vegetală, lângă o salată sau legume. Dulciurile şi felurile de mâncare sofisticate cu sosuri au fost tăiate de pe listă. Mă hidratez cu foarte multă apă şi suplimentez cu băuturile isotonice şi hipotonice Hydrate şi CR7 Drive”.
“Obiceiurile nu sunt departe de cele pe care le am, diferenţa e doar că trebuie să ţin ritmul acesta ceva mai mult timp, iar antrenamentele sunt ceva mai intense (datorită pregătirii exerciţiului de fitness şi a formei fizice care trebuie să fie mai bine definită). Un sportiv de performanţă are nevoie de nutrienţi de calitate şi vitamine, acestea neputând fi consumate doar prin alimentaţie. Folosesc produse Herbalife din gama sportivă pentru că mă ajută să ţin ritmul programului pe care îl am, oferindu-i corpului meu nutrienţii şi vitaminele de care are nevoie,” mărturiseşte Anca.

Odihnă şi ritual de frumuseţe
"Ritualul meu de frumuseţe este de fapt un mix, mai mulţi paşi pe care îi urmez şi îi recomand: demachiere, hidratare şi exfoliere, la care adaug, odihnă şi mult timp petrecut în aer liber.Îmi place să am tenul proaspat şi curat, iar loţiunea tonică  energizantă pe bază de plante din gama Herbalife Skin se numară printre preferatele mele şi se întamplă să o folosesc chiar de mai multe ori pe zi. Consumul de fructe şi legume proaspete este esenţial pentru a avea o  piele sănătoasă. Vitaminele din fructe ajută la construirea fibrelor de colagen, astfel încat pielea se păstreaza mai tânără şi mai luminoasă. După fiecare duş folosesc loţiunea de corp cu aloe de la Herbalife, iar seara adaug şi uleiurile de cocos, preferatele mele. În opinia mea, toate acestea formează un pachet complex pentru mintea şi corpul meu", a mai spus sportiva.

ancuta
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite