Coronavirus. Europa opreşte fotbalul: Islanda - România, ca şi amânat! Când se va face anunţul oficial

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doar miercuri, două partide din optimile Ligii Europa, Inter - Getafe şi Sevilla - AS Roma, ambele programate pentru joi, au fost amânate. Şi urmează măsuri similare privind barajele de calificare pentru Euro 2020!

FIFA şi Confederaţia Asiatică de Fotbal (AFC) au dat tonul amânărilor în această săptămână, schimbând datele de disputare pentru următoarele două etape din preliminariile Mondialului din 2022. Iar acum, UEFA merge pe aceeaşi linie! Chiar dacă forul de la Nyon nu ia în calcul, cel puţin deocamdată, amânarea Campionatului European din această vară, aproape sigur, barajele care ar trebui să stabilească ultimele naţionale calificate nu se vor mai juca, începând cu 26 martie.

Potrivit informaţiilor furnizate de surse din cadrul Federaţiei Române de Fotbal (FRF), în această situaţie se află şi barajul Islanda - România, care va fi găzduit de Reykjavik. Pe lângă faptul că islandezii sunt loviţi şi ei de epidemia coronavirus, şi România se confruntă cu o situaţie gravă. Selecţionerul Mirel Rădoi nu se mai poate baza pe cinci jucători pe care i-a inclus pe lista iniţială a celor convocaţi: Ionuţ Radu (Parma), Vlad Chiricheş (Sassuolo), Vasile Mogoş (Cremonese), Romario Benzar (Perugia) şi Ciprian Tătăruşanu (Lyon). Toţi cei cinci evoluează la cluburi din ţări în care coronavirus face ravagii. Drept urmare, fie că nu pot părăsi Italia şi Franţa, fie că, inclusiv dacă ajung, cumva, în România, trebuie să stea 14 zile în carantină, ceea ce înseamnă că, oricum, vor rata deplasarea în Islanda.

Din aceste motive, UEFA urmează să facă anunţul oficial, în următoarele ore, şi să stabilească noi date pentru disputarea barajelor de calificare pentru Euro 2020.

Un alt meci care, aproape sigur, va fi amânat e România U-21 - Danemarca U-21 din preliminariile Campionatului European U-21. Această partidă e programată acum pentru 31 martie, la Ploieşti.

Euro 2020, baraje, 26 martie

*Islanda - România (Reykjavik)

*Bulgaria - Ungaria (Sofia)

*Bosnia - Irlanda de Nord (Zenica)

*Slovacia - Irlanda (Bratislava)

*Norvegia - Serbia (Oslo)

*Scoţia - Israel (Glasgow)

*Georgia - Belarus (Tbilisi)

*Macedonia de Nord - Kosovo (Skopje)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite