TVR: Încă doi medici străini fără avize. Reacţia clinicii private pe site-ul căreia sunt promovaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Moscovici Iris şi Piero Fullone apar pe site-ul uneia dintre clinicile cu care a colaborat şi Matteo Politi
Moscovici Iris şi Piero Fullone apar pe site-ul uneia dintre clinicile cu care a colaborat şi Matteo Politi

Cazul Matteo Politi ar putea scoate la lumină şi alte cazuri de înşelăciune, anunţă jurnaliştii TVR, care au descoperit că există încă doi medici care operează la clinici private, deşi numele lor nu apar în Registrul Medicilor din România.

Falsul chirurg italian Matteo Politi, al cărui caz a fost făcut public de Libertatea, a colaborat, printre altele, şi cu Euromedical, clinică la care jurnaliştii postului public au descoperit alţi doi medici fără aviz. 

Potrivit Ştirilor TVR, pe site-ul clinicii private Euromedical sunt promovate două persoane ca medici specializaţi în servicii şi tratamente dentare şi de estetică facială. Cei doi, catalogaţi drept medici specialişti renumiţi în plan european, sunt italianul Piero Fullone şi Iris Moscovici, originară din Israel.  

Totuşi, aceştia nu apar în Registrul naţional al medicilor care au drept de liberă practică în România.

Cei de la clinica Euromedical au transmis postului public că ambii doctori sunt dentişti cu acte în regulă în ţarile lor şi că nu au lucrat niciodată la ei în clinică, deşi au avut discuţii pentru o colaborare.

Piero Fullone şi Iris Moscovici apar şi în ofertele online mai vechi ale altei clinici private.

Colegiul Medicilor din România îi caută acum în bazele de date ale colegiilor judeţene. Cei doi nu apar nici între cei 143 de medici care au obţinut drept de practică temporar în România în ultimii 4 ani. Doar cei care apar în registrul doctorilor de pe site-ul Colegiului Medicilor au drept să profeseze în România. Cei care nu sunt acolo riscă să ajungă la închisoare, pentru că încalcă legea.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite