Prima zi de operaţii la Institutul de Pneumologie Marius Nasta

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Adevarul
FOTO Adevarul

Marţi este prima zi în care se fac operaţii la Institutul Marius Nasta din Capitală, unde blocul operator, dar şi secţia de terapie intensivă au fost închise de inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti, după ce mai mulţi pacienţi s-au infectat cu acinetobacter, o infecţie nosocomială periculoasă, care a produs cinci decese.

„Extrem de important pentru siguranţa pacienţilor noştri este aplicarea regulilor de igienă, prima e procedura de spălare a mâinilor, urmată de procedurile de dezinfecţie. Trebuie să menţinem circuitele funcţionale”, a declarat Beatrice Mahler, managerul instituţiei. 

Şase pacienţi vor fi operaţi marţi.  

Nu mai puţin de 13 pacienţi au murit de la începutul anului la Institutul de Pneumologie „Marius Nasta” din Capitală după ce au fost infectaţi cu bacterii. Dezvălurile au fost făcute de conducerea spitalului după o anchetă a Direcţiei de Sănătate Publică şi vin în contextul în care iniţial se ştia că doar cinci persoane au fost răpuse de acinetobacter, bacteria care a închis nu doar terapia intensivă din spital, ci şi blocul operator. 

Concret, mai multe controale dispuse de Direcţia de Sănătate Publică a municipiului Bucureşti au evidenţiat că numărul bolnavilor infectaţi cu acinetobacter era, de fapt, de trei ori mai mare. 

„În 2019, ca urmare a analizei cazurilor de infecţii din institut, acinetobacter a fost identificat la 17 pacienţi, din care patru s-au externat şi 13 au decedat. Toţi pacienţii diagnosticaţi erau pacienţi cu multiple afecţiuni cronice şi spitalizări anterioare”, a declarat pneumologul Beatrice Mahler, directorul spitalului care a adăugat că raportarea la DSP Bucureşti s-a făcut pentru 14 cazuri, în condiţiile în care pentru trei dintre pacienţi confirmarea infecţiei s-a făcut post-mortem.

Cel mai mare institut de pneumologie nu a scăpat neamendat. Mai exact, inspectorii sanitari au aplicat două avertismente unităţii sanitare şi 16 amenzi, totalizând o valoarea de 12.500 de lei. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite