Eurostat: Românii au cheltuit cel mai puţin pentru mesele în oraş, în 2018

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Eurostat arată că românii iau rar masa în oraş FOTO: Flickr.com
Eurostat arată că românii iau rar masa în oraş FOTO: Flickr.com

Românii iau rar masa în oraş. Este concluzia unui studiu realizat de Eurostat. Ţara noastră se clasează pe ultimul loc în topul statelor europene la acest capitol.

Potrivit cifrelor Eurostat, în anul 2018, banii alocaţi pentru ieşirile la restaurant şi servicii de catering au reprezentat sub 2% din bugetul gospodăriilor.

În anul 2018, românii au cheltuit aproximativ 2,36 miliarde de euro pe servicii de alimentaţie furnizate de restaurante sau cafenele. Adică, 1,9% din totalul cheltuielilor de consum înregistrate la nivelul unei gospodării, comparativ cu o medie de 7% în restul ţărilor din Uniunea Europeană.

Ponderea cheltuielilor cu serviciile de alimentaţie în România a scăzut de la 2,9% în 2008, cel mai mare declin la nivelul UE.

Nici polonezii nu iau des masa în oraş: sub 3% din ei cheltuie banii pe ieşitul în oraş. Clasamentul este continuat de Lituania cu 3,4%, dar şi de Germania cu 4,3%.

La polul opus, irlandezii (14,4%) şi spaniolii (13%) iau cel mai des masa în oraş sau comandă mâncare prin serviciile de catering. Malta şi Grecia, sunt şi ele, în topul ţărilor unde oamenii preferă să ia masa în oraş.

Imagine indisponibilă
Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite