Italia interzice cursurile de yoga la care se folosesc căței, după ce au fost raportate rele tratamente împotriva patrupedelor

0
Publicat:

Ministerul Sănătății din Italia stabilește că numai câinii adulți pot fi folosiți pentru activități de relaxare.

Câini dresați FOTO: Arhivă
Câini dresați FOTO: Arhivă

În Italia, yoghinii pasionați de yoga au trecut la nivelul următor în studiourile care oferă cursuri de „puppy yoga”, scrie theguardian.com.

Însă Ministerul Sănătății a pus capăt acestei tendințe în creștere, după ce a interzis utilizarea cățeilor, pentru a proteja sănătatea și bunăstarea animalelor.

Ministerul a anunțat că numai câinii adulți pot fi folosiți pentru activități de relaxare „asistate de animale”, inclusiv yoga. Ministerul a precizat că a fost informat de organizații care „contactează direct crescătorii de câini” pentru a folosi temporar căței pentru sesiuni de yoga.

Grupurile de apărare a drepturilor animalelor au cerut o interdicție după ce rapoartele din presa italiană au dezvăluit presupuse rele tratamente aplicate cățeilor.

Piera Rosati, președintele LNDC Animal Protection, a declarat că acești căței au fost exploatați în scopuri comerciale.

Yoga, cel puțin în teorie, nu ar trebui să fie doar o practică de exerciții fizice, ci și una spirituală, în căutarea armoniei cu universul”, a spus ea. „Dar această armonie și bunăstare nu sunt acordate cățeilor care sunt folosiți ca obiecte pentru a face afaceri”.

Giusy D'Angelo, un expert în câini din cadrul consiliului național pentru protecția animalelor din Italia, a declarat că oamenii ar putea deveni atât de copleșiți de emoții după ce se află în apropierea cățeilor încât riscă să ia decizia impulsivă de a adopta unul. „Îi poate determina să ia o decizie fără să ia în considerare cu adevărat implicațiile”, a spus ea.

Yoga pentru căței, cunoscută și sub numele de „doga”, a devenit din ce în ce mai populară în întreaga lume, susținătorii ei spunând că prezența animalelor sporește sentimentul de calm care însoțește exercițiul. Cățeii se plimbă liberi prin studiouri și sunt acolo pentru a oferi îmbrățișări, mai degrabă decât pentru a executa mișcări de yoga.

Există multe motive pentru care oamenii fac puppy yoga”, a declarat Francesco Di Turi, manager la Puppy Yoga Official, care organizează puppy yoga în săli de sport și studiouri din Italia.

„Unii ar putea dori pur și simplu contactul cu un animal pentru că nu au unul acasă, în timp ce sunt alții care suferă de boli și care consideră că o oră de practică îi ajută cu adevărat să se relaxeze.”

Potrivit site-ului companiei, toate cursurile sale organizate înainte de intrarea în vigoare a interdicției, la 29 aprilie, au fost epuizate.

Această măsură nu are niciun sens”, a declarat Di Turi. „Nimeni nu a venit vreodată să verifice ce se întâmplă de fapt în timpul unui curs.

Va avea un impact asupra multor oameni - avem peste 80 de angajați și de la 29 aprilie nu am mai lucrat. Încercarea de a face acest lucru cu câinii adulți este mult mai complexă”.

Dar nu tuturor yoghinilor le place să lucreze cu câinii. Amity Neumeister, care deține studioul de yoga Zem din Roma, a găzduit căței pentru o sesiune. „A fost prea haotic”, a spus ea. „Ne-am petrecut mult timp alergând după ei, curățând pipi și caca”.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite