ANM: Vreme în general frumoasă de Paşte. În noaptea de Înviere cerul va fi variabil, dar va ploua doar la munte şi în Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
De Paşte va fi vremea frumoasă
De Paşte va fi vremea frumoasă

Vremea va fi, în general, frumoasă în următoarele trei zile, în majoritatea regiunilor ţării, doar în Moldova şi în zona montană fiind anunţate precipitaţii mai consistente, de scurtă durată, atât în noaptea de Înviere, cât şi în zilele de Paşti. Aşa a anunţat, vineri, meteorologul de serviciu al Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

„Pentru ziua de mâine (sâmbătă, 30 aprilie 2016 - n.r.) ne aşteptăm ca valorile termice să fie în jurul celor normale pentru această perioadă, în sudul şi estul ţării, în timp ce în rest va fi o vreme răcoroasă. Vor fi înnorări temporar accentuate şi ploi locale în Oltenia, Transilvania, Maramureş şi în zona de munte, unde punctiform se vor cumula 15-20 l/mp. În restul teritoriului, doar izolat vor fi ploi slabe", a declarat pentru Agerpres meteorologul de serviciu.

Potrivit acestuia, în noaptea de Înviere, cerul va deveni variabil în mare parte din ţară şi doar în primele ore va mai ploua slab la munte, în Moldova şi cu totul izolat în rest. Temperaturile maxime vor fi între 14 şi 22 de grade, iar minimele din noaptea de Înviere se vor încadra între 3 şi 12 grade.

"În prima zi de Paşte vom avea cer variabil cu înnorări temporare în zonele montane şi submontane şi în extremitatea nordică şi de sud-vest a ţării, unde îndeosebi după-amiaza şi seara vor fi ploi de scurtă durată. Ca temperaturi vom avea între 17 şi 23 de grade. Pe data de 2 mai, în a doua zi de Paşte se vor păstra aceleaşi tendinţe din ziua anterioară, cu precipitaţii trecătoare în zonele montane. Temperaturile maxime vor oscila între 16 şi 23 de grade, în timp ce minimele vor fi cuprinse între 7 şi 10 grade Celsius", a afirmat meteorologul de serviciu al ANM.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite