A doua unitate de Terapie Intensivă mobilă a ajuns la Galaţi, în contextul exploziei de cazuri de COVID-19 din judeţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Unitatea de terapie intensivă mobilă a ajuns la Galaţi FOTO ISU
Unitatea de terapie intensivă mobilă a ajuns la Galaţi FOTO ISU

A doua unitate de terapie intensivă mobilă a ajuns la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Galaţi, în contextul atingerii capacităţii maxime de internare pe secţiile de terapie intensivă a pacienţilor în stare gravă infectaţi cu virusul SARS-CoV-2.

Astfel, odată instalată în curtea unităţii spitaliceşti, în cursul acestei zile unitatea mobilă va fi operaţionalizată iar cele 12 paturi de terapie intensivă dotate cu  toate echipamentele necesare unei secţii de ATI, respectiv ventilatoare, monitoare şi injectomate vor servi îngrijirilor medicale care impun pacienţilor aflaţi în stare gravă ca urmare a infectării cu noul coronavirus. 

La acest moment, personalul medical care va fi responsabil de îngrijirea pacienţiilor aflaţi în stare gravă care urmează a fi internaţi în unitatea mobilă va fi format din specialişti ATI din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Galaţi.

Criza coronavirusului devine tot mai gravă la Galaţi, unde numărul de cazuri de infectare creşte alarmant, iar focarele au început să apară atât în spitale, cât şi în instituţii publice.

La Galaţi sunt, conform raportării de marţi 1.316 de cazuri de infecţie cu coronavirus.

Prima unitate de terapie intensivă mobilă a ajuns la Galaţi în noaptea de luni spre marţi,  la ordinul ministrului Sănătăţii, Nelu Tătaru, care a criticat dur modul cum criza coronavirusului a fost gestionată medical şi administrativ.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite