Victor Ponta: ,,Ordonanţa privind taxele şi impozitele va fi adoptată miercuri”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Victor Ponta a declarat luni seară că ordonanţa privind modificarea Codului fiscal în privinţa taxelor şi a impozitelor locale va fi adoptată într-o şedinţă de Guvern.

„După ce intră în vigoare legea promulgată de preşedinte care îmi dă voie să dau ordonanţe, eu dau ordonanţa cu taxele locale. Şedinţa o am poimâine dimineaţă şi o să şi public ordonanţa”, a declarat Victor Ponta, la postul B1 TV.

Premierul a amintit faptul că atât Guvernul, cât şi Preşedinţia au procedat legal şi constituţional în ceea ce priveşte legea de abilitare a Executivului de a emite ordonanţe, informează „Agerpres”.

„Mi-aş dori să fiu la fel de relaxat ca preşedintele. Nu pot să fiu, pentru că eu sunt la serviciu, trebuie să facem bugetul. (...) N-a fost un reproş la adresa preşedintelui. Preşedintele are 20 de zile pentru promulgarea legii care dă dreptul, în timpul vacanţei, să dăm ordonanţe. Am discutat, joi m-am văzut cu preşedintele la Palatul Cotroceni şi l-am rugat: puteţi să promulgaţi legea ca să pot să dau ordonanţe? Mi-a zis: da. S-a ţinut de cuvânt”, a mai spus Ponta.

Executivul a precizat luni, într-un comunicat de presă, că ordonanţa privind modificarea Codului fiscal în privinţa taxelor şi a impozitelor locale va fi adoptată în cadrul şedinţei de Guvern din această săptămână.

În şedinţa de Guvern din data de 5 ianuarie a fost realizat textul ordonanţei pentru modificarea Codului fiscal în privinţa taxelor şi a impozitelor locale. Actul nu a putut fi însă adoptat din cauză că preşedintele Traian Băsescu nu promulgase legea privind abilitarea Executivului de a emite ordonanţe pe perioada vacanţei parlamentare.

Ulterior, Administraţia Prezidenţială a transmis Guvernului să se menţină ,,în limita declaraţiilor decente” şi ,,să nu arunce vinovăţia” pe terţe instituţii sau persoane pentru neadoptarea deciziei privind modificarea taxelor şi a impozitelor locale.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite