UDMR decide dacă va vota Guvernul Dăncilă după ce va cunoaşte „persoanele care vor defini echipa guvernamentală“. Dragnea negociază cu Kelemen Hunor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Attila Korodi - FOTO Eduard Enea

UDMR va decide dacă va vota Guvernul Dăncilă în Parlament, după ce va cunoaşte „persoanele care vor defini viitoarea echipă guvernamentală şi programul”, declară la RFI liderul deputaţilor Uniunii, Attila Korodi.

„E prea devreme să ne asumăm o poziţionare. Suntem în expectativă. Vrem să adunăm informaţii, să cunoaştem mai bine situaţia, să cunoaştem persoanele care vor defini viitoarea echipă guvernamentală şi programul, adică ce doresc să facă faţă de programul cu care PSD a câştigat alegerile, pentru că s-a demonstrat că de fiecare dată când a venit un nou Guvern PSD, au fost ajustări la programul guvernamental. Aşa că ne-am decis foarte clar, aşteptăm, pentru că este prea devreme ca să ne putem exprima obiectiv”, a declarat Attila Korodi la RFI. 

Întrebat dacă va cere UDMR o întâlnire cu premierul desemnat, Viorica Dăncilă, Korodi a răspuns: „Sunt discuţii. Dacă PSD-ALDE doreşte să aibă un dialog, dacă premierul desemnat doreşte, atunci da. Probabil se va şi întâmpla în timpul săptămânii viitoare”.

El a precizat că nu se pune problema ca UDMR să ceară intrarea la guvernare.

"Nici nu se pune problema şi aici chiar înainte să mergem la Palatul Cotroceni, la întrebările presei am răspuns foarte ferm: nu doreşte UDMR să guverneze, cu nici o coaliţie la ora actuală”, a menţionat liderul deputaţilor UDMR.

Zilele acestea, liderul PSD Liviu Drganea va negocia intens cu UDMR cu scopul de a obţine voturile maghiarilor pentru învestirea Guvernului Dăncilă. Deşi are majoritate alături de ALDE, PSD ar vrea şi sprijinul UDMR tocmai pentru a arată că se bazează în continuare pe o majoritate solidă în Parlament, în ciuda faptului că şi-a trântit două Guverne în decurs de numai un an.

Conform anunţului făcut de liderul PSD Liviu Dragnea, votul privind Cabinetul Dăncilă ar urma să aibă loc în 29 ianuarie. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite