Timmermans: „Atacurile la adresa justiţiei creează o imagine negativă a ţării“. Mesaj pentru politicieni: Nu mai faceţi legi pentru voi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Frans Timmermans în vizită oficială la Palatul Cotroceni
Frans Timmermans în vizită oficială la Palatul Cotroceni

Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, s-a întâlnit în decursul zilei de joi şi cu preşedintele Klaus Iohannis, subiectul principal al discuţiei fiind „modificarea legilor justiţiei din România şi continuarea luptei anticorupţie”. Timmermans a menţionat că nu există vreun dubiu că justiţia nu ar fi independentă, însă a atenţionat că „atacurile publice din ultima vreme la adresa ei creează o imagine negativă României”.


Frans Timmermans, prim-vicepreşedintele Comisiei Europene a trecut în vizita oficială la Bucureşti şi pe la Palatul Cotroceni. Acesta a apreciat susţinerea tot mai mare pentru valorile statului de drept pe care societatea românească o arată, însă a atenţionat că atacurile la adresa justiţiei creează o imagine negativă a ţării.

Preşedintele Klaus Iohannis l-a asigurat pe oficialul european de respectarea angajamentului privind susţinerea statului de drept şi a independenţei justiţiei, dar a adus în discuţie şi eficienţa activităţii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), se arată în comunicatul transmis de Administraţia Prezidenţială.

 Frans Timmermans, prim-vicepreşedintele Comisiei Europene (CE), responsabil pentru mai buna legiferare, relaţii interinstituţionale, statul de drept şi Carta drepturilor fundamentale, a declarat, miercuri, pentru Calea Europeană faptul că aşteaptă ca autorităţile de la Bucureşti să îi ofere explicaţii cu privire la propunerea de revocare a procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi.

„Agenda paralelă“ a Parlamentului şi legile cu dedicaţie

Anterior, prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, le-a spus celor din Comisia specială pentru legile Justiţiei că „impresia“ este că legile ar fi făcute doar pentru ei, pentru poltiicieni

„Nu mai faceţi legi pentru voi şi nu mai creaţi o agenda paralelă modificând legile justiţiei”, a declarat Timmermans, potrivit Pro TV, un mesaj similar fiind făcut şi în faţa celor din Comisia Iordache. „Sunt convins că oamenii din România şi din alte ţări vor ca politicienii să discute despre locuri de muncă, asigurări sociale, educaţie, sănătate, nu doar despre reforma justiţiei, mai ales dacă impresia creată este că reforma justiţiei este făcută pentru binele propriu, nu al societăţii. Sunt destul de bine informat, mai ales în privinţa ţării dumneavoastră“, le-a spus Timmermans juriştilor din Comisia specială pentru legile Justiţiei. 

Pe de altă parte, aleşii social-democraţi i-au răspuns lui Timmermans că ei au respectat legea de fiecare dată. Eugen Nicolicea, liderul Comisiei juridice din Camera Parlamentului, a subliniat chiar faptul că şi CCR a făcut mici corecţii pe cele trei legi ale Justiţiei şi că sunt mari probleme cu cele trei legi. 

Citeşte şi:

Timmermans, la întrebarea jurnalistei Antena 3: O să fiu precaut când răspund pentru că vreau ca instituţia dumneavoastră să înţeleagă corect

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite