Iordache, după întâlnirea cu Timmermans: Nu ne dorim „un război“ între Parlament şi sistemul judiciar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Comisiei speciale, Florin Iordache, a precizat joi, că Frans Timmermans a afirmat că nu trebuie să existe „un război“ între Parlament şi sistemul judiciar, deputatul PSD spunându-i acestuia că aleşii îşi doresc „o reală independenţă a justiţiei” şi în niciun caz aleşii nu-şi doresc „un război“.

„S-a spus că nu trebuie să existe un război pentru că percepţia publică a fost că există un război între Parlament şi sistemul judiciar. În luările de cuvânt ale mele şi ale colegilor mei s-a precizat foarte clar că atât timp cât cele mai importante modificări la cele trei legi (ale justiţiei-n.r.) au venit fie din partea CSM, fie din partea asociaţiilor profesionale, nu ne dorim în niciun caz un război între Parlament şi sistemul judiciar”, a declarat deputatul PSD Florin Iordache, potrivit Mediafax, solicitat să comenteze afirmaţia pe care oficialul european a făcut-o în cadrul întâlnirii, potrivit căreia nu trebuie să existe „un război“ între Parlament şi sistemul judiciar.

Florin Iordache a afirmat că prin modificările aduse legilor justiţiei s-au creat premisele pentru „o independenţă reală a sistemului judiciar”. „În acelaşi timp, datorită acelor amendamente care au venit din partea asociaţiilor profesionale ne dorim în primul rând o reală independenţă a justiţiei şi un neamestec al politicului. Tocmai prin modificările pe care noi le-am făcut nu există un amestec al politicului şi sunt create toate premisele pentru o independenţă reală a sistemului”, a spus Iordache.

Deputatul PSD a mai spus că demersurile Parlamentului au fost gresit înţelese la Bruxeles din cauza „lispei de comunicare”.  „A fost o lipsă de comunicare. (...) Dacă sunt foarte bine informaţi (la Bruxelles-n.r.) asta nu înseamnă că prin lipsa de comunicare sau o comunicare reală, în timp real, nu s-au putut strecura disfuncţionalităţi. Toate acele modificări care au suscitat nemulţumire au fost eliminate, iar ceea ce avem noi de făcut, nu numai la aceste legi, este ca legislaţia să fie în concordanţă cu cea europeană“, a mai spus Iordache. 

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite