Control la Rahova după permisia acordată lui Dragnea. Birchall a ordonat anchetă împotriva fostului şef politic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liviu Dragnea, probleme peste probleme
Liviu Dragnea, probleme peste probleme

Ministrul interimar al Justiţiei, Ana Birchall, i-a cerut explicaţii directorului Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP) cu privire la modul în care Liviu Dragnea a primit permisie de o zi, susţin surse din sistemul judiciar pentru Adevărul. La rândul său, şeful ANP a declanşat  o ancheta la penitenciarul Rahova. Potrivit surselor citate, fostul lider PSD nu avea dreptul să beneficieze de permisie.

Şeful Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP) a dispus, la solicitarea ministrulului Justiţiei, Ana Birchall, verificări la Penitenciarul Bucureşti-Rahova, după permisia care i-ar fi fost acordată lui Liviu Dragnea.

"Având în vedere informaţiile vehiculate în spaţiul public cu privire la modalitatea de acordare a unei recompense cu permisiunea de ieşire din penitenciar pentru o durată de 24 de ore, la solicitarea ministrului justitiei, Ana Birchall, directorul general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor a dispus efectuarea în regim de urgenţă a verificărilor care se impun la Penitenciarul Bucureşti-Rahova", se arată într-un comunicat de presă transmis, sâmbătă după-amiază, de ANP.

Penitenciarul Rahova i-a aprobat o permisie de o zi fostului lider PSD Liviu Dragnea, potrivit Realitatea Plus (fosta Realitatea TV). Dragnea a fost joi acasă, a stat 24 de ore, iar vineri dimineaţă a revenit la puşcărie. Luni, Liviu Dragnea a împlinit 57 de ani.

Experţii din sistem susţin că această permisie a fost acordată cu încălcarea legii, în condiţiile în care deţinuţii care sunt cercetaţi în alte dosare nu pot beneficia de permisii.

Decizia de a-l elibera pe Liviu Dragnea a fost luată de conducerea Penitenciarului Rahova, care-l consideră un deţinut model pe fostul lider PSD. Şeful parcului auto i-a făcut lui Dragnea o caracterizare demnă de invidiat, spunând că de fiecare dată deţinutul a respectat programul, că a muncit atunci când trebuia şi că nu a avut conflicte cu alţi deţinuţi.

Fostul lider PSD şi-a sărbătorit ziua de naştere în spatele gratiilor penitenciarului Rahova, unde a primit vizita celor doi copii şi a iubitei sale, Irina Tănase. Codrin Ştefănescu, un apropiat al lui Liviu Dragnea, a declarat că acesta a rămas puternic, însă nu optimist.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite