Siegfried Mureşan, după ce deficitul comercial al României acrescut cu 30%: „Efectele negative se vor simţi în buzunarul fiecărui român“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Siegfried Mureşan
Siegfried Mureşan

Europarlamentarul PMP Siegfried Mureşan crede că, după ce deficitul economic al României a crescut, preţurile bunurilor de consum nu vor putea fi ţinute la nesfârşit la un nivel scăzut prin „măsuri guvernamentale populiste“, iar importurile vor pune presiune pe puterea de cumpărare a românilor.

„Încă un semnal de alarmă legat de dezastrul PSD - ALDE în economie: deficitul comercial al României a crescut cu peste 1,35 de miliarde de euro (aproape 30%) în primele şase luni din 2017 faţă de cel înregistrat în aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit datelor publicate astăzi de Institutul Naţional de Statistică. Efectele negative ale acestui deficit se vor simţi în buzunarul fiecărui român pentru că preţurile bunurilor de consum nu vor putea fi ţinute la nesfârşit la un nivel scăzut prin măsuri guvernamentale populiste, iar importurile vor pune presiune pe puterea de cumpărare a românilor. Ca să trăim mai bine, Guvernul trebuie să susţină industria autohtonă şi să investească în infrastructură, cercetare şi inovare, adică în competitivitatea României, lucru pe care vedem de atâta vreme că refuză să-l facă Guvernul PSD - ALDE. Este evident că actualului Guvern îi lipseşte categoric o strategie coerentă de susţinere a competitivităţii economiei. Avem nevoie de investiţii în acele domenii care atrag investitorii şi ajută economia să crească, nu de politici falimentare de creştere a consumului“, a scris Siegfried Mureşan pe Facebook. 

Exporturile de mărfuri româneşti au avansat în iunie cu 2,5%, până la 5,07 miliarde euro, ritm mult încetinit faţă de cel înregistrat în luna mai, în timp ce importurile au continuat să crească în ritm susţinut, adâncind semnificativ deficitul comercial al ţării, arată datele preliminare publicate miercuri de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite