Se curăţă MAE. A demisionat şi secretarul de stat fidel lui Negrescu, diletantul cu comportament golănesc care se ocupa de afaceri europene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cristian Winzer, secretar de stat în ministerul Afacerilor Externe, a demisionat în semn de solidaritate cu Victor Negrescu, cel care l-a adus în minister. Povestea lui Winzer depăşeşte cu mult graniţele diplomaţiei: tip monden cu comportament golănesc, avocat mediocru, prieten cu persoanje obscure, provenit dintr-o familie abonată la sinecuri, Winzer s-a ocupat de afacerile europene ale ţării.

"Am intrat în echipa ministrului Negrescu cu inima deschisă, cu dorinţa de a schimba lucruri şi mentalităţi, de a aduce, prin muncă şi determinare, rezultate tangibile. Mi-am dedicat astfel timpul, energia şi priceperea pentru a aduce un plus de valoare în fiecare document care mi-a trecut prin mână şi în fiecare proiect în care am fost implicat. Am cunoscut în tot acest timp (în MAE, în Guvern şi Parlament şi în toate celelalte instituţii cu care am relaţionat) oameni minunaţi, dedicaţi şi implicaţi, cu care a fost o onoare să fiu coleg şi cărora le mulţumesc pentru buna şi eficienta colaborare. Îl respect şi îl apreciez mult pe Victor Negrescu", a scris Cristian Winzer pe Facebook.

Portretul diplomatului habarnist

Numirea lui Cristian Winzer la ministerul de Externe a coincis cu demiterea lui Ştefan Popescu, instalat secretar de stat în luna mai 2017 de către fostul premier Sorin Grindeanu, special pentru a se ocupa de preşedinţia română a UE, cel mai important test de politică externă pentru ţara noastră în 2019. Ştefan Popescu este conferenţiar universitar şi a obţinut diplomele de licenţă, masterat şi doctorat la universitatea Sorbona. Înlocuitorul său, Cristian Winzer, a obţinut diploma de Drept la Universitatea din Bucureşti, urmând apoi un master în „Ştiinţe penale“ la universitatea privată Nicolae Titulescu. A trecut şi pe la Colegiul Naţional de Apărare, fabrica de diplome frecventată de politicienii interesaţi să-şi „fardeze“ CV-urile subţiri.

De profesie avocat, Cristian Winzer este membru al Baroului Bucureşti şi fondator al Casei de avocatură „Winzer şi Asociaţii“. „Coordonator al Departamentului de Drept Penal al Afacerilor, el are o vastă experienţă în acest domeniu, acumulată în gestionarea, cu rezultate notabile, a peste 1.000 de cazuri penale“, notează Winzer pe site-ul casei sale de avocatură, fără să menţioneze, concret, un proces important pe care l-a câştigat, cum obişnuiesc avocaţii să-şi treacă în CV marile victorii în instanţă.  Pe site-ul MAE, Winzer mai atenuează din tonul laudativ şi menţionează doar că a fost „implicat în special în gestionarea cauzelor având ca obiect infracţiuni de corupţie şi de serviciu“. Surse din anturajul diplomatului combat: „Ce cazuri a avut Winzer? Un poliţist local de la Sectorul 3 şi un dosar în care a fost implicată Laura Alistar, fosta iubită a lui Bogdan Stelea, sunt mari cazuri de corupţie ?“.

 În toamna anului trecut, Winzer a fost filmat într-un club de fiţe din Capitală când arăta degetul mijlociu unor tineri care îl priveau. A refuzat să ofere apoi vreo explicaţie. Avea de coordonat, potrivit atribuţiilor sale,  strategia pentru Regiunea Dunării (SUERD), BREXIT-ul şi strategia Europa 2020.

Familia Winzer, funcţii bune la stat
Cristian Winzer este fiul maiorului în rezervă Petru Winzer, lector universitar şi angajat al Curţii de Conturi, cel care, în vara anului 2013, a fost prins în timp ce copia la un concurs pentru ocuparea unui post de director în cadrul Curţii de Conturi. Prins în flagrant, Petru Winzer a fost dat afară din examen. Asupra acestuia a fost găsită o copiuţă chiar cu subiectele pe care le avea de tratat.

Fiica acestuia, Rebeca Andra Winzer, deci sora fostului secretar de stat Cristian Winzer, este angajată şi ea la Curtea de Conturi. Soţia lui Petru Winzer, Anişoara Winzer, fost cadru militar, a fost mâna dreaptă a controversatului preşedinte al Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate, colonelul Mircea Dogaru, cel care, în 2013, a propus desfiinţarea Curţii Constituţionale, DNA, ANI şi CNSAS. Anişoara Winzer a fost vicepreşedinte al Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate până în 2010.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite