Reacţii după ce PSD a propus-o premier pe Shhaideh. „Propunerea PSD arată obsesia de control a lui Dragnea. Ne aminteşte de Adrian Năstase“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

USR şi PNL nu sunt de acord cu propunerea de premier făcută de PSD, în timp ce UDMR consideră că Sevil Shhaideh e o persoană interesantă.

UPDATE Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a afirmat, după consultările de la Cotroceni, că propunerea făcută de PSD pentru Palatul Victoria arată faptul că liderul social-democrat ar avea „obsesia controlului“. 

„E o propunere care arată obsesia de control a lui Liviu Dragnea. ne duce cu gândul la practici din timpul mandatului lui Adrian Năstase. E un semnal nefavorabil pentru mediul economic (...) Nu cred că oamenii care au votat PSD au votat pentru fina lui Dragnea în fruntea Guvernul“, a declarat Raluca Turcan.


USR nu va vota propunerea lui Liviu Dragnea pentru funcţia de premier, „care este una proastă şi ineficientă", a declarat miercuri deputatul USR Cristian Ghinea, fost ministru al Fondurilor Europene. „O propunere dezamăgitoare. Un om de paie lăsat de Liviu Dragnea la Ministerul Dezvoltării, care a tras manete pe la Ministerul Dezvoltării, inclusiv anul ăsta, şi am simţit asta în interiorul Guvernului, şi care va conduce, dacă va ajunge în poziţia asta, un Guvern disfuncţional, pentru că nu putem avea două structuri de putere — un Guvern şi un partid care monitorizează acest Guvern. Deci, practic, Liviu Dragnea îşi lasă un om de paie pentru a putea să-şi pregătească terenul să vină el prim-ministru“, a spus Ghinea. 

De asemenea, liderul USR, Nicuşor Dan a afirmat că Shhaideh face parte din grupul NIcuşor Constantinesc--Radu Mazăre de la Constanţa, ceea ce nu e un semn bun. „PSD se va comporta în mod dictatorial. Un om va impune stilul dictatorial“, a declarat Nicuşor Dan. „Shhaideh nu are anvergură pentru a fi prim-ministru“, a completat liderul USR. 

Pe de altă parte, preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a subliniat că Uniunea nu are elemente să spună că nu ar fi un om capabil pentru această demnitate.   

„Este o propunere interesantă. Mai mult nu pot să vă spun. Doamna Sevil Shhaideh a condus Ministerul Dezvoltării sau era oricum secretar de stat şi cunoaşte foarte bine administraţia şi nu avem elemente să spunem că nu ar fi un om capabil pentru această funcţie. Cam atât pot să spun în acest moment, pentru că exact când aţi auzit dumneavoastră am auzit şi noi propunerea", a declarat miercuri Kelemen Hunor.

El a arătat că din punctul de vedere al Uniunii această propunere de premier este „ok“. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite