Pop susţine iniţiativa lui Dăncilă, dar se încurcă în explicaţii: E absolut normal ca premierul să comunice cu partenerii de la Bruxelles. E un document public

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fostul ministru al Educaţiei, Liviu Pop. Foto: Inquam
Fostul ministru al Educaţiei, Liviu Pop. Foto: Inquam

Fostul ministru al Educaţiei, senatorul PSD Liviu Pop, a explicat că susţine iniţiativa Vioricăi Dăncilă de a trimite o scrisoare deschisă Comisiei Europene, „comunicarea cu partenerii de la Bruxelles fiind normală”. Întrebat dacă e normal ca premierul să transmită mesaje liderilor europeni fără o consultare cu cetăţenii, Pop a spus că documentul este public, urmând ca mai apoi să recunoască că e public pentru că a fost prezentat de presă.

Fostul ministru al Educaţiei Liviu Pop a reacţionat, vineri, la scrisoarea deschisă adresată Comisiei Europene de către premierul Vioricăi Dăncilă, spunând că „este un gest normal”. Întrebat dacă e la fel de normal ca prim-ministrul României să comunice mai întâi cu liderii europeni, fără vreo ieşire publică în faţa poporului român, senatorul PSD a explicat că documentul poate fi consultat pentru că este unul public. Contrazis de jurnalista digi24, acesta s-a încurcat spunând că e public pentru că a fost difuzat în presă. 

„Sunt convins că dacă doamna premier a prezentat public acest demers, aceste dovezi există. E un document public din momentul în care corespondenţa a fost făcută, nu ştiu de ce nu a fost făcut public. Din moment ce l-aţi difuzat şi dumneavoastră, e clar că e deja un document public, bănuiesc că va apărea în curând şi în mod oficial”, a încercat Pop să explice. 

Totodată, fostul ministru al Educaţiei a precizat că susţine în continuare Guvernul Dăncilă fiind ales în baza unui program de guvernare şi se declară de acord cu mesajul premierul către liderii europeni, spunând că USR a încercat „dărâmarea prin violenţă” a Executivului iar partenerii externi trebuie să afle aceste lucruri. 

„E absolut normal ca premierul să înainteze un document către partenerii de la Bruxelles, în condiţiile în care unii actori politici încearcă dărămarea guvernului ales democratic. (Există dovezi?) Bineînţeles. Cei de la USR strângeau semnături pentru o iniţiativă cetăţenească «Fără penali în funcţii publice». (Pe ce dovezi se bazează Viorica Dăncilă în scrisoare?) Sunt convins că dacă doamna premier a prezentat public acest demers, aceste dovezi există. Doamna premier vorbeşte în numele Guvernului României, susţin Guvernul alături de colegii mei din PSD şi ALDE pentru că a fost ales în baza unui program de guvernare. Din punctul meu de vedere, cred că oficialii europeni trebuie să cunoască pe toate canalele  toată situaţia din România”, a conchis Liviu Pop.

Citeşte şi:

Viorica Dăncilă i-a transmis o scrisoare preşedintelui Comisiei Europene, despre protestele din 10 august, în care îl atacă pe Klaus Iohannis

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite