Ponta: “ Drepturile de proprietate intelectuală trebuie protejate, dar cu garanţii”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Victor Ponta a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă la Sfântu Gheorghe, că se solidarizează cu persoanele care protestează faţă de ACTA, arătând că nu este împotriva unui acord ce vizează protejarea drepturilor de proprietate intelectuală, ci împotriva încălcării dreptului la viaţa privată.

"Acordul, cunoscut sub denumirea ACTA, reprezintă pe de-o parte un lucru bun - protecţia drepturilor de proprietate intelectuală, dar reprezintă şi un lucru rău - posibilitatea încălcării unor drepturi la viaţă privată şi la protecţia datelor cu caracter personal. Din acest motiv mi-am manifestat public opoziţia faţă de faptul că Guvernul României a semnat acest acord fără niciun fel de dezbatere publică şi fără ca măcar fostul premier Boc să aibă habar ce semneazăal ", a spus Victor Ponta.

Ponta a afirmat că a postat pe un site de socializare un mesaj de solidaritate cu persoanele care protestează faţă de ACTA.

"Nu am spus că sunt împotriva ACTA, că nu trebuie deloc ACTA, ci am spus că trebuie protejate drepturile de proprietate intelectuală, dar cu garanţii, că asta nu înseamnă că toţi providerii de internet dau proprietarilor de drepturi intelectuale acces la datele mele personale, la adresa mea de email, la site-urile pe care le accesez, asta e deja un pic cam mult", a conchis preşedintele PSD.

Ieri seară au avut loc mai multe manifestaţii de protest faţă de aplicarea ACTA, în mai multe oraşe din ţară, printre care Bistriţa, Cluj-Napoca, Sfântu Gheorghe, Târgu Mureş şi Timişoara.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite