Piedone şi-a depus, pentru a doua oară, candidatura la Primăria Sectorului 4. Preşedintele Asociaţiei Colectiv: Mi se pare un act de cinism, de nesimţire

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Popescu Piedone nu renunţă şi vrea să candideze din noul pentru Primăria Sectorului 4. FOTO Arhivă Adevărul
Cristian Popescu Piedone nu renunţă şi vrea să candideze din noul pentru Primăria Sectorului 4. FOTO Arhivă Adevărul

Cristian Popescu Piedone, fost edil al Sectorului 4, şi-a depus din nou candidatura pentru Primăria Sectorului 4, după ce prima dată i-a fost respinsă de Tribunalul Bucureşti, au declarat pentru News.ro reprezentanţii Biroului Electoral al Sectorului 4.

Cristian Popescu Piedone este la a doua încercare de a se înscrie în cursa pentru alegerile din iunie, în primă fază fiindu-i respins dosarul de Tribunalul Bucureşti, marţi. „Domnul Piedone şi-a depus din nou candidatura pentru funcţia de primar al Sectorului 4. De data aceasta a depus peste 5.600 de semnături din partea Partidului Puterii Umaniste”, a declarat, pentru News.ro, purtătorul de cuvânt al Biroului Electoral al Sectorului 4, Aneta Cristescu. 

„Da, mi-am depus candidatura“, a declarat pentru Agerpres Cristian Popescu, acesta precizând că ieri a fost cu dosarele necesare pentru înregistrare la Biroul electoral de sector.

Eugen Iancu, preşedintele Asociaţiei Colectiv GTG 3010, a reacţionat susţinând că noua candidatură a lui Piedone la Primăria Sectorului 4 denotă „cinism şi nesimţire“. "Nu ştiu ce aş mai putea spune. Mi se pare un act de cinism, de nesimţire. Trăim într-o ţară în care justiţia nu îşi face treaba, din moment ce avem candidaţi care ajung să aibă dosare, să fie arestaţi. Trăim într-o ţară anormală, în care aproape regret că am ajuns la 50 de ani şi nu am furat, ca să fiu bogat şi liniştit", a declarat Eugen Iancu, citat de News.ro.

Pentru depunerea candidaturii, Piedone avea nevoie de 2.728 de semnături, adică 1% din numărul alegătorilor din Sectorul 4, respectiv 272.851. Piedone a anunţat de vineri că a strâns semnăturile necesare pentru a-şi depune candidatura pentru un nou mandat la Primăria Sectorului 4.

„Ieri, până la ora 23.00, erau centralizate 4100 de semnături pentru candidatura mea. Sper ca de data aceasta să nu mai fie contestate, pentru că, la fel ca prima dată, sunt semnăturile Dvs, ale locuitorilor Sectorului 4. Vă mulţumesc pentru încredere!”, scria, vineri, Cristian Popescu Piedone pe pagina sa de Facebook.

Tribunalul Bucureşti a respins, marţi, candidatura lui Cristian Popescu Piedone la funcţia de primar al Sectorului 4. Instanţa a admis apelul formulat de avocatul Gheorghe Piperea la decizia Judecătoriei Sectorului 4. „Examinând listele de susţinători înaintate de Biroul Electoral de Circumscripţie nr. 4 - Sector 4 (în copie şi original), tribunalul constată că nu au fost îndeplinite condiţiile prevăzute de lege decât pentru un număr de 2.550 de susţinători”, se arăta în motivarea deciziei.

Marţi seară, Popescu-Piedone a anunţat, pe Facebook, că nu renunţă la candidatură, vrând să demareze o nouă campanie de strângere de semnături de susţinere a candidaturii sale. O zi mai târziu, el s-a înscris în Partidul Puterii Umaniste, iar joi, Consiliul Naţional al acestui partid, i-a validat candidatura la Sectorul 4.

Cronologia răzgândirii lui Piedone

30 octombrie 2015 Are loc incendiul din Clubul Colectiv;

4 noiembrie 2015 Piedone anunţă că demisionează din funcţie;

6 noiembrie 2015 Piedone, acuzat de DNA de abuz în serviciu;

7 noiembrie 2015 Tribunalul Bucureşti emite mandat de arestare de 30 de zile;

11 noiembrie 2015 Curtea de Apel Bucureşti decide eliberarea lui Piedone;

13 aprilie 2016 Piedone anunţă că vrea să candideze la Primărie;

17 aprilie 2016 Judecătoria Sectorului 4 anunţă că poate candida;

19 aprilie 2016 Tribunalul îi respinge candidatura lui Piedone;

23 aprilie 2016 Piedone strânge 5.600 de semnături şi îşi depune din nou candidatura. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite