Nistor, preşedinte executiv al ALDE: Tăriceanu a transformat dictonul absurd „anticorupţia ucide“ în sloganul neoficial al Parlamentului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele executiv al ALDE, Vasile Nistor. FOTO Antena3.ro
Preşedintele executiv al ALDE, Vasile Nistor. FOTO Antena3.ro

Preşedintele executiv al ALDE, senatorul Vasile Nistor i-a trimis o scrisoare deschisă lui Călin Popescu-Tăriceanu în care îi solicită să renunţe la conducerea partidului şi a Senatului, deoarece a înlocuit liderii judeţeni ai ALDE ce provin din fostul PC cu persoane cu probleme penale şi a atras Senatul în lupta sa împotriva justiţiei.

Vasile Nistor reia argumentul că Senatului nu poate fi condus de către o persoană urmărită penal. „Un inculpat, oricine ar fi acesta, nu poate să decidă direcţia unei camere a Parlamentului, atunci când Legislativul trebuie să aleagă între a lupta împotriva corupţilor sau a face scut în jurul lor. După două decenii şi jumătate de corupţie endemică, în politica românească nu trebuie să mai fie loc decât pentru cei dincolo de orice suspiciune. Prezumţia de nevinovăţie trebuie rezervată sălilor de judecată, nu răstălmăcită politic în Parlament. Pentru că a transformat dictonul absurd al locotenentului său, Daniel Barbu, «anticorupţia ucide», în noul slogan neoficial al Parlamentului, domnul Călin Popescu Tăriceanu trebuie să demisioneze din cea de-a doua funcţie în stat”, a scris Vasile Nistor.

În al doilea rând, Nistor îl acuză pe Tăriceanu că i-a înlăturat de la conducerea organizaţiilor judeţene pe cei care provind din fostul PC, înlocuindu-i cu persoane care au venit de la alte partide din cauza problemelor de natură penală.

„Călin Popescu Tăriceanu a premeditat încă de la început distrugerea fostului Partid Conservator în cadrul noului ALDE tocmai pentru ca la Congresul din 2017, gaşca penalilor să poată acapara toate funcţiile importante, pe cea de preşedinte unic şi pe cele din structurile centrale de conducere.  Pentru Călin Popescu Tăriceanu, fuziunea PC-PLR a avut o singură miză: preluarea finanţelor şi a sediilor fostului Partid Conservator (...) Tăriceanu a demarat un proces de discreditare a liderilor judeţeni pe care i-a înlocuit în pragul alegerilor locale cu oameni plini de probleme penale, apropiaţi lui. Misiunea a fost îndeplinită de «omul din umbră» Daniel Chiţoiu”, susţine Nistor.

El consideră că înlocuirea liderilor de organizaţii şi punerea pe liste a parlamentarilor cu probleme penale, veniţi recent în partid a avut ca scop blocarea oricărei disidenţe în partid faţă de politica impusă de Călin Popescu-Tăriceanu.

„Îl întreb public pe domnul Tăriceanu, co-preşedinte ALDE, în calitate pe care încă o am, de co-preşedinte executiv, dacă acest partid înseamnă conducerea de la centru sau miile de oameni din teritoriu, o masă tacută de membri oneşti, care prin munca lor au adus bruma de voturi pe care o avem?  Voturi pe care domnul Tăriceanu se pregăteşte să le pulverizeze, promovând în funcţiile din ţară, în locul oamenilor de bună credinţă, penalii pe care i-a cules din celelalte partide”, încheie Vasile Nistor.

Pe 26 septembrie, Vasile Nistor a cerut demisia lui Tăriceanu din postul de preşedinte al Senatului şi convocarea unui Congres extraordinar al ALDE care să introducă anumite criterii de integritate pentru candidaţii partidului la alegerile parlamentare din 11 decembrie. Demersul său a fost susţinut şi de către deputaţii Vasile Cătălin Drăguşanu şi Aurelian Ionescu.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite