Mihai Tudose îl atacă din nou pe Răzvan Cuc: Băi, dementule!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul premier Mihai Tudose l-a atacat pe ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, despre care spune că este un „monument de incompetenţă”, acuzându-l că încă nu a trimis documentaţia pentru finanţarea podului peste Dunăre la Comisia Europeană de frica Oficiului European de Lupta Antifrauda (OLAF).

Mihai Tudose a declarat într-o conferinţă de presă la Brăila că în momentul în care a ajuns premier nu a vrut să vorbească în spaţiul public despre proiectul podului suspendat peste Dunăre, pentru că brăilenii „s-au săturat” de 40 de ani de promisiuni.

Totodată, fostul prim-mnistru a explicat că nu ar fi renunţat în ianuarie 2018 la funcţie dacă nu se semna contractul pentru podul suspendat.

„Urmaresc foarte de aproape proiectul, fără spectacol. Ştiţi că n-am făcut spectacol nici înainte. N am spus-o în campanie, n am spus-o nici când am preluat mandatul de premier. Uite că n-am promis şi l-am facut. (…) Nu plecam până nu făceam acest lucru, chiar cu riscul de a mă acuza toată lumea ca mă ţin de scaun, că vreau să fiu prim-ministru. Am pus toată presiunea ca premier la ministrul Transporturilor să facă lucrurile şi să le facă corect. Dacă nu era gata, mă legam de scaun pâna când o faceam”, a afirmat Tudose, citat de DeBraila.ro.

Deputatul ProRomânia l-a atacat apoi pe ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, pe care îl numeşte „dement” şi „monument de incompetenţă”, în contextul în care Guvernul Dăncilă încă nu a trimis Comisiei Europene cererea de finanţare pentru podul suspendat peste Dunăre. Proiectul are o valoare de aproximativ 500 de milioane de euro. Tudose explică că deşi tot ce are de făcut Cuc este să trimită o hârtie la Bruxelles, acestuia îi este frică de OLAF.

„La Ministerul Transporturilor şi la cel al Fondurilor Europene sunt două monumente de incompetenţă. Doamna Creţu (n.red.: Comisarul European pentru dezvoltare regională) a spus clar: «Noi aprobăm ce ni se trimite.» Am văzut două declaraţii halucinante ale monumentului de incompetenţă Cuc. A spus că i-a aratăt doamnei comisar Creţu câte proiecte are în birou la el. Replica, doamna Creţu este o doamnă şi nu şi-a permis, era: «Bă, dementule, dacă le ţii în birou… eu le aprob când sunt la Bruxelles». Ministrul Transporturilor, la Brăila, când a fost întrebat de unii dintre colegii dumneavoastră dacă a trimis cererea de finanţare, a spus că ne trebuie oameni patrioţi la Bruxelles. Răspunsul este acelaşi: «Păi, demenţa ta, nu vrei să trimiţi tu actele acolo, ca să le semneze cineva?». Poate încă nu a aflat că podul peste Dunăre şi infrastructura conexă sunt în MasterPlanul de Transport aprobat de Bruxelles, în timpul Guvernului Ponta, pe vremea ministrului Ioan Rus. Nişte extinctoare… Dumnezeule, trebuie pur şi simplu luată hârtia şi trimisă la Bruxelles, atâta tot. Ei au învăţat o chestie şi le e frică ca de dracu.. foloseşti bani europeni, după ei vine OLAF-ul. Uite ce a păţit cu Teldrum. Atunci, dacă iei bani de la buget, nu vine OLAF-ul, vin ai noştri şi aici mai faci o contestaţie ca completul de trei, de doi jumate’, ca Curtea Constituţională. Dacă vine OLAF-ul e naşpa..”, a mai adaugat Mihai Tudose.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite