Iohannis şi Ponta, mesaje pe Facebook de Ziua Unirii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Klaus Iohannis şi prim-ministrul Victor Ponta au publicat pe Facebook câte un mesaj de Ziua Unirii Principatelor Române.

Preşedintele a ales să le transmită românilor un mesaj video de Ziua Unirii.

„În 1859, la Iaşi, o generaţie de oameni politici vizionari realiza un pas important către unirea tuturor provinciilor româneşti. Istoria ţării se îndrepta către modernitate şi către valorile europene. 156 de ani mai târziu, România este ţară a Uniunii Europene cu drepturi depline, iar românii călătoresc şi muncesc pretutindeni. Cu încredere în prezent să fim, oriunde ne-am afla, o naţiune a unirii şi un popor al unităţii în numele singurului proiect care ne dă identitate şi se numeşte România“, este mesajul preşedintelui. 

Premierul Victor Ponta a scris pe Facebook, de Ziua Unirii, un mesaj cu tâlc. El transmite că „dezbinarea" a fost întotdeauna marele duşman al românilor şi că doar uniţi românii sunt puternici şi pot asigura copiilor un viitor mai bun.

„Azi, la împlinirea a 156 de ani de la Unirea Principatelor sub conducerea unui Domnitor român - Alexandru Ioan Cuza, vreau să transmit un singur şi simplu mesaj - dezbinarea a fost întotdeauna marele duşman al românilor / doar uniţi suntem puternici şi putem asigura copiilor noştri un viitor mai bun. Fericiţi cei care iubesc şi lupta pentru unire, răi sunt cei care şi azi se bucură să dezbine şi să promoveze cearta şi războiul între români şi români. Am încredere că uniţi vom fi puternici!“.

Atât Klaus Iohannis, cât şi Victor Ponta participă, sâmbătă,  la Iaşi, la manifestările prilejuite de Ziua Unirii.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite