Gheorghiţă, despre datele privind vaccinarea, publicate de Ministerul Sănătăţii: „Nu am făcut plângere, ci am făcut o informare”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare. FOTO: Gov.ro
Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare. FOTO: Gov.ro

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, că nu a făcut plângere după  publicarea de către Ministerul Sănătăţii a datelor despre vaccinare, ci doar l-a informat pe Florin Cîţu. Gheorghiţă a transmis că publicarea acestor date reprezintă o „problemă” pentru că cifrele nu au fost validate.

„Eu nu am făcut plângere, am făcut o informare premierului, la solicitarea acestuia, legată de datele privind activitatea de vaccinare, respectiv modalitatea prin care aceste date sunt puse în mediul online şi ce informaţii sunt prezentate.” a spus Valeriu Gheorghiţă. 

Întrebat care a fost problema de fapt, Gheorghiţă a transmis că toate datele trebuie să fie validate înainte de a fi publicate pentru a nu exista erori. 

„În calitate de preşedinte al Comitetului Naţional de Vaccinare, care am ca atribuţie informarea publicului legat de derularea activităţilor de vaccinare, de asemenea comunicarea în relaţii de criză, comunicarea şi cu personalul medico-sanitar, spun că toate aceste informaţii, în opinia noastră şi a specialiştilor, necesită a fi validate înainte de a fi puse în mediul online pentru că pot fi erori de selectare în centrele de vaccinare. Aceste erori se corectează cu o întârziere de cel puţin 24 de ore şi pot genera o serie de interpretări eronate pe baza unor date care sunt nevalidate.” a explicat coordonatorul campaniei de vaccinare.

Ministerul Sănătăţii a publicat, joi seară, date referitoare la pandemie defalcat pe judeţe. S-a prezentat numărul de teste realizate în fiecare judeţ, rata de pozitivare, numărul persoanelor spitalizate, cel al vindecaţilor şi cel al oamenilor care s-au reinfectat.

Premierul Florin Cîţu a anunţat că vor fi făcute verificări dacă Ministerul Sănătăţii a respectat legislaţia atunci când a publicat date referitoare la pandemie, precizând că erau necesare mai multe avize.

În replică, ministrul Sănătăţii  a precizat că datele referitoare la numărul de teste ar fi trebuit să fie publicate cu mult timp înainte. „Nu există date publice secrete”, a subliniat Vlad Voiculescu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite