Florin Cîţu anunţă că preşedintele Băncii Mondiale urmează să vină în România, în luna aprilie. Liderul PNl, discuţie cu vicepreşedinta BM

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Anna Bjerde, vicepreşedinta Băncii Mondiale, şi Florin Cîţu FOTO Facebook
Anna Bjerde, vicepreşedinta Băncii Mondiale, şi Florin Cîţu FOTO Facebook

Florin Cîţu a discutat, miercuri ,cu vicepreşedintele Băncii Mondiale Anna Bjerde despre deficitul bugetar, criza din Ucraina, reforma sistemului de pensii şi tranziţia către energie şi resurse regenerabile. Liderul PNL a mai anunţat că preşedintele Băncii Mondiale va vizita România în luna aprilie.

„Reforma sistemului de pensii, deficitul bugetar, tranziţia către energie şi resurse regenerabile şi criza umanitară din Ucraina au fost câteva dintre subiectele pe care le-am discutat cu vicepreşedintele Băncii Mondiale, Anna Bjerde. Vicepreşedintele Băncii Mondiale a apreciat România pentru faptul că a fost prima ţară din Uniunea Europeană care a inclus reformarea sistemului de pensii în PNRR”, a scris Florin Cîţu, miercuri pe Facebook.

Preşedintele PNL a adăugat că „un alt aspect important în cadrul discuţiei a fost deficitul bugetar şi planificarea resurselor astfel încât bugetul de anul acesta să fie sustenabil şi inclusiv”. „Avem criza umanitară a refugiaţilor din Ucraina pentru care avem nevoie de resurse şi o bună planificare a acestora. L-am invitat pe preşedintele Băncii Mondiale să vină în România. Va veni în luna aprilie”, a mai spus liderul liberalilor.

 Liderul PNL Florin Cîţu a discutat, marţi, cu ocazia aniversării a 18 ani de când România a aderat la NATO, cu preşedinta Camerei Reprezentanţilor din Congresul SUA, Nancy Pelosi, despre rolul României în cadrul Alianţei, programul Visa Waiver pentru România şi despre consolidarea capacităţilor defensive ale ţării noastre.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite