Dragnea, despre reacţia lui Iohannis în urma furtunii: Ar fi bine să evităm să mai dăm SMS-uri din alte ţări când apar astfel de nenorociri în ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klasu Iohannis şi Liviu Dragnea
Klasu Iohannis şi Liviu Dragnea

Lideru PSD, Liviu Dragnea, a criticat luni mesajul transmis de preşedintele Iohannis după furtuna din vestul ţării, spunând că ar trebui evitată transmiterea de SMS-uri din alte ţări şi că i s-a părut că şeful statului, aflat la New York, a încercat să dea vina pe Guvern.

”Ar fi bine să evităm să mai dăm SMS-uri din alte ţări când apar astfel de nenorociri în ţară. Cred că ar fi primul lucru care ar trebui să-l facem pentru că nu ajută la nimic, decât tulbură lucrurile. Guvernul a acţionat corect, repede. Ce m-a deranjat că a transmis din New York? Nu m-a deranjat, dar totuşi mi s-a părut – poate greşesc, mi s-a părut că imediat a încercat să dea vina e Guvern. Nu cred că e Guvernul de vină aici, putem să-i găsim alte vinovăţii. Eu cred că prima preocupare e să ne rugăm ca cei răniţi să-şi revină,  să se facă evaluărilel rapid şi să se aloce despăgubirile şi în paralel să vedem care sunt sistemele de avertizare”, a declarat Liviu Dragnea.

Preşedintele Klaus Iohannis a solicitat luni dimineaţa Guvernului să implementeze de urgenţă un sistem de avertizare rapidă a populaţiei în situaţii de criză, apreciind că furtunile de duminică au arătat ineficienţa sistemului de prevenire a populaţiei. Şeful statului cere Guvernului să explice în cel mai scurt timp dacă procedurile au fost respectate în astfel de cazuri şi cine se face vinovat de neglijenţă sau incompetenţă, considerând că trebuie aflat dacă informările meteorologice au fost emise în timp util şi în conformitate cu amploarea fenomenelor naturale.

"Furtunile care au lovit cu o violenţă extremă România, în cursul zilei de duminică, arată vulnerabilităţile şi ineficienţa sistemului de prevenire a populaţiei şi reducere a riscului de producere a dezastrelor. Fenomenele meteo foarte grave au provocat numeroase pierderi de vieţi omeneşti şi au lăsat în urmă zeci de răniţi. Gândurile mele de compasiune se îndreaptă către familiile îndoliate, cărora le transmit sincere condoleanţe. Totodată, le doresc însănătoşire grabnică celor răniţi şi le mulţumesc salvatorilor", afirmă şeful statului, conform unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite