De ce a fost respinsă legea mea anti-extremism: nimeni nu vrea să supere UDMR

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Parlamentul României le transmite extremiştilor maghiari multe felicitări şi îi încurajează să continue
Parlamentul României le transmite extremiştilor maghiari multe felicitări şi îi încurajează să continue

Propunerea legislativă pentru interzicerea manifestărilor şi organizaţiilor de tip extremist a fost trântită efectiv la votul final din Camera Deputaţilor unde a obţinut doar trei voturi favorabile. Ce înseamnă acest lucru în primul rând? Că nimeni nu vrea să supere UDMR. De ce se simte UDMR atacată de o lege împotriva încălcării Constituţiei, este o altă poveste: pentru că acesta este obiectul său de activitate pe care nu l-ar dori interzis.

De ce toate partidele româneşti stau în siajul UDMR şi îi cântă în strună, aici este adevărata bubă. Pentru că majorităţile se schimbă, alianţele se fac şi se desfac şi toată lumea se gândeşte că, la un moment dat, vor avea nevoie de voturile UDMR din Parlament. Nimeni nu îşi pune problema dacă este firesc ca o uniune culturală de tip ONG să poată avea locuri în Parlament, nu, ci toţi actorii politici se gândesc doar ce preţ au de plătit pentru a beneficia la nevoie de acele voturi.

Din acest motiv, legile care doresc să oprească avântul autonomismului teritorial şi al extremismului maghiar se lovesc de un zid nevăzut şi de o majoritate tăcută, transpartinică, de genul: mai bine să nu-i supărăm pe politicienii maghiari. A ajuns o ţară întreagă şi un stat suveran să se teamă să nu supere o mână de agitatori conectaţi la Budapesta, respingând în acest sens orice demers de oprire a destrămării României.

UDMR, celelalte mişcări extremiste maghiare, Vona Gabor şi Viktor Orban îşi pot vedea liniştiţi de asaltul lor asupra României. Doar s-a dat semnalul clar prin votul din Parlamentul României: extremismul maghiar nu este interzis, iar pe alocurea este chiar încurajat. ”Succes secesioniştilor” este urarea clară a statului român!

Am depus la Parlament, chiar cu o zi înainte de acest vot final ruşinos (AICI rezultatul votului), un proiect de lege de interzicere a autonomiei teritoriale şi a agitaţiei secesioniste (AICI). Sunt curios dacă va avea aceeaşi soartă. Sunt intrigat de faptul că parcă nimeni nu ar înţelege că un vot negativ acordat propunerilor de oprire a extremismului maghiar înseamnă automat un vot pozitiv acordat dezvoltării curentului anti-românesc şi succesului dărâmării României. Dacă respingem o lege împotriva extremismului dăm o notă bună celor care îl practică, evident. La fel, dacă legea împotriva autonomiei teritoriale şi a secesionismului va fi respinsă, înseamnă că toţi cei care o dezavuează sunt de acord cu autonomia teritorială şi cu secesionismul. Dar nimeni nu gândeşte în aceşti termeni. Toată lumea visează la voturile UDMR din Parlament, care nici nu au ce căuta acolo. E ca şi cum, în loc să prinzi hoţul şi să-l opreşti să mai facă rău comunităţii, singura ta grijă este să nu te fure pe tine. În rest, dacă-i loveşte pe toţi ceilalţi, nu e nicio problemă.

Bine că, atunci când extremiştii ies în stradă şi când mai vin şi zvăpăiaţii din Ungaria, precum Vona Gabor, să ne ceară să renunţăm la Transilvania, mai toţi liderii de opinie şi majoritatea politicienilor se dau loviţi în aripă şi îşi descoperă brusc un patriotism de mult uitat. Asta durează o zi, două, că dă bine la tv. Apoi, când e vorba să smulgem răul din rădăcină şi să interzicem ca asemenea manifestări anti-româneşti să se mai desfăşoare în voie pe teritoriul naţional, apare o inexplicabilă amnezie, iar sunetul sirenei UDMR susură ademenitor pe la urechile tuturor. În consecinţă, UDMR, celelalte mişcări extremiste maghiare, Vona Gabor şi Viktor Orban îşi pot vedea liniştiţi de asaltul lor asupra României. Doar s-a dat semnalul clar prin votul din Parlamentul României: extremismul maghiar nu este interzis, iar pe alocurea este chiar încurajat. ”Succes secesioniştilor” este urarea clară a statului român!

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite