Acuzații la adresa primarului Capitalei: Lucrări blocate la noul stadion Dinamo. Echipa joacă luni seară pe Arena Națională

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dorin Iacob îl acuza pe Nicușor Dan că, prin contestarea Planului Urbanistic Zonal din Sectorul 2 a blocat mai multe proiecte importante pentru Bucuresti, printre care și lucrările la Baza Sportivă Multifuncțională – Dinamo București. 

Nicușor Dan, acuzat că oprește mai multe proiecte FOTO Inquam
Nicușor Dan, acuzat că oprește mai multe proiecte FOTO Inquam

„Domnul Nicușor Dan, după ce a venit la Pirmărie a găsit de cuvință să se certe și să se certe cu toate sectoarele și cu toate PUZ-urile, să le blocheze, dar el în schimb nu a reușit să rezolve problema unui plan urbanistic general nou. Practic întregul demers urbanistic este blocat. Nu lași nici sectoarele să își facă treaba, nu rezolvi nici tu problema la București. P diferite spețe dă în judecată o companie, un investitor sau chiar primăria și atacă din nou PUS-ul de la sectorul 2. În permanență ține blocat Puz-ul de la sectorul doi, printr-un fel de joacă cu rea intenție prin instanțe pentru că efectul este nefiresc pentru urbanism”, a explicat Dorin Iacob pentru Adevărul. 

Potrivit unui comunicat de presă, prin suspendarea Hotărârii Consiliului General al Municipiului București nr. 339/2020, având că obiect aprobarea Planului Urbanistic Zonal Coordonator Sector 2, Nicușor Dan a stopat realizarea mai multor obiective de interes public situate pe rază Sectorului 2:  Baza Sportivă Multifuncțională – Dinamo București; Complexul Sportiv Național de Tenis Lia Manoliu; Institutul Clinic Fundeni; Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare „PROF. DR. C.C. ILIESCU”; Centru de Excelență în Oncologie; Realizarea pasajelor Gherghiței, Baicului, Ferdinand, cofinanțare prin Programul Anghel Saligny; Realizarea rețelei de infrastructură pentru transportul verde, în cadrul programului finanțat prin PNRR – Amenajare Piste de Biciclete pe rază Sectorului 2; Amenajarea, reconfigurarea, sistematizarea zonelor aferente salbei de lacuri de pe rază teritorial-administrativă a Sectorului 2.

Pierderea fondurilor din PNRR

De asemenea, este semnalat că „prin apărarea cu rea credință a intereselor Municipiului București făcută de către Nicușor Dan,  se pierd fonduri din Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) destinate realizării investițiilor în sectorul 2 și la pierderea potențială a resurselor financiare care ar fi fost generate prin modernizarea acelei zone a orașului”.

Sursă citată a mai relatat că până la suspendarea de către Nicușor Dan a PUZ-ului secotr 2, realizarea Stadionului Dinamo se află la finalul studiului de fezabilitate, reclamând că în lipsa PUZ-Sector 2 ar trebui făcute alte Planuri Urbanistice Zonale care durează cel puțîn 2-3 ani și care presupun costuri suplimentare suportate din bugetul local.

„Dinamo ar fi putut să joace la el acasă. Se duce și dă o grămadă de bani în altă parte. (...) Poate să mai dureze ani de zile din cauza lui Nicușor această situație improprie”, a mai explicat Dorin Iacob. 

Iacob este și candidatul și formațiunii politice Alternativa Dreaptă pentru Primăria Capitalei.

Dinamo joacă pe Arena Națională

Dinamo speră să joace pe noul stadion în 2026, cel din Ștefan cel Mare fiind în paragină. Pentru trupa pregătită de Kopic urmează un alt play-off. Cel cu Csikszereda, care a ocupat ultimul loc în play-off-ul din „B“, însă are șansa unui baraj de promovare din cauza unor anomalii din fotbalul românesc despre care Adevărul a scris, pe larg, aici.

Într-o tentativă de a-și valorifica la maxim avantajul terenului propriu, conducătorii dinamoviști au luat decizia de a muta meciul-tur, de pe „Arcul de Triumf“ pe „Arena Națională“. Așadar, în loc să joace cu vreo 8.000 de fani în tribune, Dinamo poate beneficia de susținerea unui stadion „vulcanic“, cu peste 50.000 de oameni prezenți la confruntarea de luni, de la ora 20.00. Returul e programat pentru 27 mai, tot de la ora 20.00.

BucureștiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite