Dan Barna, despre USR-PLUS: Obiectivul va fi să ajungem la o fuziune, pentru că e greu să guvernezi pe bucăţele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
foto steluta popescu
foto steluta popescu

Liderul USR, Dan Barna, a afirmat, miercuri seară, că obiectivul alianţei politice USR-PLUS este de a ajunge la o fuziune, ”într-un timp mai scurt sau mai lung”, pentru că este greu să guvernezi pe bucăţele. Barna spune că a fost desemnat candidatul Alianţei pentru Preşedinţie pentru că are un potenţial mai mare de creştere decât Dacian Cioloş.

Liderul USR, Dan Barna, a afirmat, miercuri seară, la TVR, cp atât USR, cât şi PLUS sunt partide vii, în care membrii îşi spun părerea, de aceea şedinţa USR de sâmbătă a durat 13 ore.

Barna afirmă încă, că, la final fiind votată alianţa cu PLUS, partidul va fi ”bloc” în spatele acestei decizii.

”Alianţa politică există, a fost votată de cele două partide. Cele două sunt partide vii, sunt partidele în care colegii îşi expun punctele de vedere. (...) După ce luăm această decizie, partidul este foarte bloc în spatele ei şi toţi colegii mei, inclusiv cei care au votat împotrivă, au fost activi în campanie, s-au implicat sunt convins că se vor implica”, a spus Dan Barna.

Acesta a explicat că obiectivul este o fuziune.

”Suntem în contextul unei alianţe politice, obiectivul va fi ca într-un termen, vedem dacă mai scurt sau mai lung, să ajungem la o fuziune pentru că e greu să guvernezi pe bucăţele. Experienţa ne-a arătat că e fundamental necesar să ai o structură cât mai închegată şi cât mai simplă, şi din acest motiv au fost şi discuţiile din ultimele zile”, a mai spus Barna.

Acesta a apreciat că are o relaţie ”excelentă” cu Dacian Cioloş.

Întrebat de ce a fost desemnat el candidatul alianţei pentru alegerile prezidenţiale, deşi în sondaje Dacian Cioloş este mai bine cotat, Barna a explicat: ” Noi avem nişte resurse şi a fost o analiză pur şi simplu de cum arată mai bine scenariul ca să guvernăm în 2020. Din perspectiva asta, în momentul de faţă, candidatura mea la prezidenţiale este cea care are un potenţial mai mare de creştere şi de angrenare a comunităţii, a românilor”.

Dacă duminică ar fi alegeri prezidenţiale dintre românii care au spus că se vor prezenta la urne, 41,7 % au spus că vor vota pentru Klaus Iohannis, conform Europa FM.

Se constată o uşoară scădere faţă de iunie, când Klaus Iohannis era cotat cu 42,4%. Următorul clasat este Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE, cu 13,8%, în scădere faţă de iunie, când era cotat cu 15,5%. Al treilea clasat, potrivit Barometrului Europa FM, este Victor Ponta, liderul Pro România, cu 12, 9%, faţă de 14 procente în iunie.

Pe locul 4 – Dacian Cioloş, cu 10,4% intenţii de vot, faţă de peste 12 procente în urmă cu o lună. Al cincilea clasat ar fi liderul USR, Dan Barna, cu 9,4%, în ascensiune – faţă de 5,3% cât avea în urmă cu o lună în acelaşi sondaj. Urmează, clasată pe locul 6, Viorica Dăncilă, cu 7,5%, care avea în iunie 6,7%. Cu 2,8% este cotat liderul PMP, Eugen Tomac şi cu 1,5% liderul UDMR, Kelemen Hunor.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite