Chiliman refuză să facă parte din conducerea PNL

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andrei Chiliman (centru) este în conflict cu Crin Antonescu Foto: Adevărul
Andrei Chiliman (centru) este în conflict cu Crin Antonescu Foto: Adevărul

Primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, a trimis joi conducerii Partidului Naţional Liberal o scrisoare în care anunţă că refuză să facă parte din orice structură de conducere a liberalilor rezultată după Congresul PNL din februarie.

„Vă rog să luaţi act, prin prezenta, de refuzul meu de a face parte din orice structură de conducere a PNL rezultată în urma Congresului din 22-23 februarie. Refuz, pe această cale, să beneficiez de calitatea de membru de drept al Biroului Permanent Central, calitate conferită de noul statut al partidului în virtutea funcţiei de primar al sectorului 1“, se arată în scrisoare.


Chiliman motivează gestul său prin faptul că în orice partid nu trebuie să existe funcţii de drept.
„Refuzul meu de a face parte din structurile de conducere actuale ale PNL se întemeiază pe convingerea mea fermă că în PNL şi în orice partid care se pretinde liber şi democratic nu trebuie să existe funcţii 'de drept', cu excepţia celor onorifice. Rămân fidel principiului că meritocraţia şi concurenţa trebuie să prevaleze în faţa arbitrariului şi a bunului-plac în Partidul Naţional Liberal. Pe baza acestor principii, calific statutul PNL, votat de recentul Congres, drept o banală înşiruire de norme antidemocratice care au un singur scop: subordonarea totală a partidului obiectivului politic al unui singur om“, precizează el.

Acesta solicită scoaterea numelui său din lista conducerii PNL.
„Pe aceste considerente, vă rog să scoateţi numele meu din lista membrilor Biroului Permanent Central al Partidului Naţional Liberal. Vă atrag atenţia că 'membru de drept' nu poate însemna 'membru din obligaţie', astfel încât un eventual refuz din partea dumneavoastră de a da curs solicitării mele îl voi considera un abuz şi îl voi trata ca atare“, conchide Chiliman.


Biroul Politic Naţional al PNL se va reuni, joi, în prima şedinţă, după ce la sfârşitul lunii februarie Congresul liberalilor a decis înfiinţarea acestui organism.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite