Ce gafă au în comun Viorica Dăncilă şi Dacian Cioloş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liderul partidului Mişcarea România Împreună, Dacian Cioloş. Foto: Gov.ro.
Liderul partidului Mişcarea România Împreună, Dacian Cioloş. Foto: Gov.ro.

Fostul premier tehnocrat, Dacian Cioloş, a vorbit pe 11 august despre intervenţia Jandarmeriei la mitingul diasporei, făcând însă aceeaşi gafă de exprimare ca actualul premier Viorica Dăncilă. Încercând să facă referire la persoanele lovite în Piaţa Victoriei, Cioloş a spus, într-o emisiune televizată, „protestanţi” şi nu „protestatari” cum era corect.

Premierul Viorica Dăncilă s-a încurcat miercuri în discursul său susţinut înaintea eurodeputaţilor din grupul socialiştilor şi democraţilor, spunându-le acestora că o jandarmeriţă a fost bătută de „protestanţi“, potrivit relatării făcute de fostul ei coleg, Cătălin Ivan.

Cu toate acestea, pe 11 august, la o zi după protestul diasporei din Piaţa Victoriei soldat cu mai multe victime, fostul premier tehnocrat, Dacian Cioloş, a făcut aceeaşi greşeală de exprimare în timpul unei emisiuni televizate, numindu-i pe protestatari, „protestanţi”. 

 „Vreau să vă spun că am auzit câteva fraze din comunicatul Guvernului şi trebuie să spun că m-am cam săturat de atâta ipocrizie. Doamna Dăncilă este, cel puţin pe hârtie, premierul României şi trebuia să fie ieri acolo ca să discute cu protestanţii, să vadă de ce au venit oamenii ăia acolo, ca n-au venit de nebuni de la mii de kilometri. Ei au venit să-şi spună păsul, iar doamna Dăncilă a plecat în concediu”, a declarat liderul partidului Mişcarea România Împreună.

   

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite