A treia amânare. CCR va decide pe 27 aprilie dacă Liviu Dragnea poate fi premier. Dorneanu a anunţat presa că, de azi, nu mai dă nicio declaraţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Curtea Constituţională a amânat, pentru a treia oară, sesizarea făcută de Avocatul Poporului la Legea care le interzice persoanelor condamnate penal să ocupe funcţii în Guvern. Este vorba de legea care i-a blocat lui Liviu Dragnea drumul spre fotoliul de premier. Noul termen fixat de CCR este 27 aprilie.

UPDATE CCR a amânat încă o dată decizia. 27 aprilie este noul termen fixat de CCR pentru a soluţiona sesizarea Avocatului Poporului. 

UPDATE Plenul CCR, prin vocea preşedintelui Valer Dorneanu, a anunţat că CCR va comunica doar prin intermediul comunicatelor de presă. Preşedintele Curţii şi ceilalaţi magistraţi nu vor mai da declaraţii. 

Curtea Constituţională a dezbătut pe 7 martie sesizarea depusă de Avocatul Poporului şi a amânat pentru 21 martie pronunţarea deciziei. Pe 21 martie, CCR a anunţat o nouă amânare.

"S-a amânat pentru 4 aprilie pentru că nu am reuşit să ajungem la o soluţie. E nevoie de mai mult studiu. S-au avansat până acum mai multe soluţii, care niciuna dintre ele nu întrunea o majoritate decizională şi atunci acum ne-am cam apropiat de două variante care vor fi posibil de ajuns la o concluzie cu ele. E cea mai grea soluţie pe care am avut-o de dat până acum, pentru că problemele sunt mai ales de apreciere politică", a spus preşedintele Curţii, Valer Dorneanu.

Preşedintele Curţii a afirmat că au fost ridicate "foarte multe" probleme de drept, atât de oportunitate, cât şi de admisibilitate, problema fiind "delicată". Dorneanu a spus însă că este de părere că pe 4 aprilie "90%" sigur vor veni cu o soluţie.

"Noi nu ne ghidăm neapărat după presiunea mediatică, nici după cea politică, pentru că aceea există tot timpul, de fapt ambele există. Vrem întâi să fim împăcaţi cu conştiinţa noastră şi cu convingerea că soluţia pe care o dăm corespunde interpretării exacte a Constitutiei şi sensului legiuitorului, în măsura în care el este în concordanţă cu principiile constituţionale", a spus Dorneanu.

Imediat după alegerile parlamentare, Liviu Dragnea spunea: „Nu vreau să încep un mandat prin forţarea legii. O condamnare nedreaptă şi o lege profund neconstituţională nu mi-au dat dreptul să fiu premier“. 

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite