Percheziţii la Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti şi la mai multe persoane suspectate de delapidare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai multe percheziţii au avut loc, miercuri, la Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti şi la locuinţele mai multor persoane suspectate de delapidare, după ce ar fi făcut achiziţii fictive de la societăţi de tip „fantomă”. Prejudiciul creat se ridică la 300.000 de euro. Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii au precizat că percheziţiile de la DSP Bucureşti vizează unele probleme financiare semnalate într-un raport al Curţii de Conturi.

UPDATE „Datele pe care le-am primit la Ministerul Sănătăţii (MS) arată că percheziţiile de la Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti vin ca urmare a unui raport al Curţii de Conturi. Raportul face referire la anii precedenţi", a spus Oana Grigore, purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii.

Aceasta a mai precizat că din datele primite de MS rezultă că raportul semnalează anumite probleme contabile.

Concret, poliţiştii bucureşteni, sub supravegherea Parchetului Capitalei fac cinci percheziţii la domiciliul suspecţilor, dar şi o percheziţie la o instituţie publică. Surse judiciare au precizat că instituţia vizată este DSP Bucureşti, arată Mediafax.

Percheziţiile au loc în Bucureşti şi în judeţele Ilfov şi Giurgiu.

Potrivit unui comunicat emis de Poliţia Capitalei, în perioada 2011 – 2014, suspecţii din acest caz ar fi făcut mai multe achiziţii publice fictive, de la mai multe societăţi cu comportament de tip fantomă.  

Prejudiciul estimat până la acest moment este de 300.000 de euro.

În urma acţiunii de miercuri, patru persoane vor fi duse la audieri.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite