UPDATE Pană majoră de curent în Capitală, de la Otopeni la Piaţa Romană. Alimentarea cu energie electrică a fost reluată dupa circa 20 de minute

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alimentarea cu energie electrică în mai multe zone ale Capitalei a fost întreruptă
Alimentarea cu energie electrică în mai multe zone ale Capitalei a fost întreruptă

Capitala a fost lovită de o pană majoră de curent. Furnizarea cu energie electrică a fost întreruptă în centrul şi nordul Capitalei.

UPDATE 21:45 Explozia unui cablu subteran pe Şoseaua Ştefan cel Mare, posibila cauză a penei de curent din Bucureşti

O explozie a unui cablu subteran de electricitate care a avut loc, marţi seară, pe Şoseaua Ştefan cel Mare ar putea fi cauza întreruperii energiei electrice în zona de nord a Capitalei. Mai mulţi martori au declarat, pentru News.ro, că au sunat la 112 pentru a anunţa că au auzit o explozie puternică, însoţită de fum, urmată de pana de curent. În urma exploziei, în trotuar a apărut o groapă, care a fost împrejmuită de pompieri.

Mai multe persoane au declarat, pentru News.ro, că, exact înainte de a se întrerupe curentul în zona de nord a Bucureştiului, au auzit o explozie puternică, însoţită de fum. Incidentul s-a petrecut pe Şoseaua Ştefan cel Mare nr. 15.

"Anunţul făcea referire la o explozie într-un canal", au declarat, pentru News.ro, reprezentanţii ISU, precizând că au fost chemate echipe ale ENEL care să identifice natura avariei.

La faţa locului a fost trimis şi un echipaj al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov.

Potrivit unor membri ai echipelor de intervenţie din zonă, ar fi vorba de un cablu de transport de mare capacitate, de zeci de mii de volţi, care s-ar fi ars.

UPDATE2 20:10 Comunicatul ENEL:

La ora 19:01 s-a defectat un transformator în Staţia Nord – staţie de înaltă tensiune care alimentează partea de nord a Capitalei (De la Otopeni la piaţa Romană). S-au trimis imediat echipe care au făcut manevre de realimentare, astfel încât în 22 de minute alimentarea cu energie electrică a fost reluată la toţi consumatorii şi pe toate arterele principale.

 Ne cerem scuze pentru eventualele inconveniente cauzate de acest defect tehnic.   

UPDATE 19.40 Alimentarea cu energie electrică a zonei de nord a Bucureştiului, afectată de o avarie majoră, a fost reluată. Din cauza penei de curent, circulaţia metrourilor a fost oprită, în prezent fiind reluată, însă trenurile se deplasează cu viteză mai redusă.

Reprezentanţii Enel au declarat că o avarie s-a produs în Staţia Nord, fiind afectată zona de nord a Bucureştiului. Ei au precizat că s-au făcut manevre pentru alimentarea cu energie electrică a zonelor afectate din alte surse.

***

Zeci de străzi din Capitală au rămas fără curent electric din cauza unor avarii. Staţiile de metrou din centrul Capitalei au rămas în beznă. Astfel, la Piaţa Universităţii garniturile de metrou sunt oprite şi nu se circulă, iar Piaţa Victoriei este şi ea în întuneric.

ENEL a informat că pana de curent afectează zona dintre DN1 şi Piaţa Romană. Avaria afectează sute de mii de bucureşteni.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite