Monica Macovei a câştigat procesul intentat senatorului Dan Şova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Monica Macovei a câştigat procesul de calomnie intentat lui Dan Şova FOTO Eduard Enea
Monica Macovei a câştigat procesul de calomnie intentat lui Dan Şova FOTO Eduard Enea

Europarlamentarul Monica Macovei a câştigat definitiv procesul intentat senatorului Dan Şova pe care l-a acuzat de calomnie. Astfel, în urma deciziei de joi a Curţii Supreme Şova trebuie să-i plătească Monicăi Macovei şi mamei acesteia 10.000 de lei pagube morale şi 4.000 de lei cheltuieli de judecată.

Monica Macovei, impreuna cu mama ei, l-au acţionat în judecată pe Dan Sova, în septembrie 2012, pentru a proba în instanţă afirmaţiile potrivit cărora tatăl ei, Vasile R. Gherghescu ar fi lucrat pentru securitate.

În octombrie 2013, Tribunalul Bucureşti a admis în parte acţiunea depusă de europarlamentar şi l-a obligat pe Dan Şova să plătească câte 5.000 lei către Monica Macovei şi mama acesteia, Silvia Gherghescu. De asemenea, magistraţii au mai hotărât ca ziarele Jurnalul Naţional şi România Liberă să publice pe cheltuiala lui Dan Şova hotărârea judecătorească.

Decizia a fost menţinută de Curtea de Apel şi Înalta Curte, iar această din urmă instanţă a mai stabilit ca Şova să-i plătească Monicăi Macovei şi 4.000 lei reprezentând cheltuieli de judecată, informează Agerpres.

„Recursul lui Şova, respins ca nefondat”

„Dan Şova afirmă, de un timp încoace, că tatăl meu a fost general de securitate (în unele emisiuni); într-o altă emisiune l-am auzit spunând ca a fost seful Securitatii Giurgiu. Îi dau domnului senator Şova 48 de ore, din acest moment, să prezinte dovezi pentru aceste afirmaţii, care nu sunt declaraţii politice. Dacă in 48 de ore nu prezintă dovezi, îl acţionez în judecată“, anunţa Macovei la acea dată.

În plângerea depusă împotriva lui Dan Şova, Monica Macovei susţinea că singura legătura profesională a tatălui ei cu oraşul Giurgiu a fost faptul că, între anii 1945-1950, a avut funcţia de pedagog în această localitate. 

"Şova a minţit. Am câştigat definitiv procesul cu Şova. Recursul lui a fost respins ca nefondat. Minciunile lui Dan Şova despre tatăl meu au fost sancţionate de judecători. Dan Şova a minţit când a spus că tatăl meu ar fi fost 'general de securitate' şi 'şeful Securităţii Giurgiu'. Minciuna lui este cu atât mai gravă pentru că a fost făcută în spaţiul public. Dan Şova rămâne astfel un om mincinos, care împroaşcă cu noroi fără scrupule şi fără ruşine", susţine Monica Macovei într-o declaraţie remisă presei joi, citată de Agerpres.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite