UPDATE Deputatul Theodor Nicolescu, reţinut de DNA: „Sunt pregătit pentru orice. Scopul meu final este să obţin achitarea în acest dosar!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deputatul PNL Theodor Nicolescu a rămas fără imunitate, fiind reţinut joi de procurorii DNA FOTO Mediafax
Deputatul PNL Theodor Nicolescu a rămas fără imunitate, fiind reţinut joi de procurorii DNA FOTO Mediafax

Deputatul PNL, Theodor Nicolescu, a fost reţinut joi, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Deputaţii au aprobat miercuri cererile DNA pentru încuviinţarea reţinerii şi arestării sale preventive. Nicolescu a fost citat în dosarul ANRP în care este acuzat de luare de mită şi abuz în serviciu.

UPDATE Deputatul Theodor Nicolescu a fost reţinut de procurorii anticorupţie în dosarul în care este acuzat de luare de mită şi abuz în serviciu.

„Nu comentez în niciun fel procedurile judiciare, decât în faţa instanţei de judecată. În rest, intru cu demnitate şi cu capul sus", a spus Nicolescu.

Întrebat dacă el crede că va fi reţinut, Nicolescu a spus: „Nu ştiu, este la latitudinea procurorului. Sunt pregătit pentru orice. Scopul meu final este să obţin achitarea în acest dosar. Toate eventualele neplăceri de pe parcurs fac parte din procedură".

Nicolescu a rămas miercuri fără imunitate

Secretarul Camerei Deputaţilor, Nicolae Mircovici, a declarat că cererile DNA de reţinere şi arestare a liberalului Theodor Nicolescu au fost aprobate cu 174 de voturi pentru, 99 împotrivă, iar şapte voturi au fost anulate.

„Vă vorbesc într-un moment negru al existenţei mele. Sunt acuzat pentru că un evaluator a greşit expertiza şi eu, nefiind evaluator, trebuia să-mi dau seama că nu e în regulă. Dacă l-aş lua acum nu mi-aş da seama ce e în neregulă. Aşa cum am declarat, cred în decenţa justiţiei. Faptele pretins comise de mine sunt din 2007-2008. Se pare că e mai necesară arestarea mea decât recuperarea prejudiciului. Voi face toate declaraţiile în faţa instanţei de judecată”, a explicat Nicolescu.

”Înţeleg să îmi asum partea de decenţă în cazul procedurii în care sunt implicat. Nu am participat la şedinţa Comisiei juridice pentru că m-am gîndit că nu e frumos să îmi pun colegii într-o situaţie ciudată. Cred că delicateţea ar trebui să existe.Aş fi putut să vin aici şi să ţin un discurs prin care să vă implor să respingeţi această cerere. Nu fac acest lucru, important e să se dea un vot aşa cum crede fiecare. Asta e ceea ce vă cer, atât şi nimic mai mult! ”, a mai spus deputatul.

Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor a aprobat, luni, cererile DNA de reţinere şi arestare preventivă a deputatului PNL Theodor Nicolescu. Nicolescu nu a fost prezent la comisie, unde ar fi trebuit audiat, „din considerente de colegialitate”, în contextul în care a fost vicepreşedinte al forului.

Acuzat de luare de mită şi abuz în serviciu

Direcţia Naţională Anticorupţie cere arestarea preventivă pentru deputatul PNL Theodor Nicolescu, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită şi a trei infracţiuni de abuz în serviciu, cu consecinţe deosebit de grave.

„În cursul anului 2008, inculpatul Theodor Cătălin Nicolescu, împreună cu ceilalţi membri ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor, a emis în cazul a trei dosare, titluri de despăgubire pe baza unor rapoarte de evaluare care nu au respectat cerinţele Standardelor Internaţionale de Evaluare cu privire la estimarea valorii de piaţă a imobilelor şi nici prevederile art. 10 alin. 6 şi 7 din Legea nr. 247/2005, privind reforma în domeniile proprietăţii şi justiţiei, precum şi unele măsuri adiacente, supraevaluând bunurile imobile respective cu suma totală de aproximativ 75.000.000 euro, cu această sumă fiind prejudiciat bugetul de stat concomitent cu obţinerea unor despăgubiri necuvenite de către titularii şi cesionarii drepturilor de despăgubire”, subliniază anchetatorii.

Pe aceeaşi temă:

Deputatul de Argeş Theodor Nicolescu poate fi reţinut şi arestat

Camera Deputaţilor a dat, în urmă cu doar câteva ore, aviz favorabil pentru reţinerea şi arestarea preventivă a deputatului liberal Theodor Nicolescu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite