Cum arată Institutul Cantacuzino sub MApN: Personal suplimentat şi bugete anuale de peste 50 milioane lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cheltuielile institutului vor fi finanţate de la bugetul de stat
Cheltuielile institutului vor fi finanţate de la bugetul de stat

Ministerul Apărării Naţionale a pus în dezbatere publică proiectul de Hotărâre privind organizarea şi funcţionarea Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”. Documentul conţine şi decizia de suplimentare a personalului sau structura bugetului instituţiei.

Conform documentelor, numărul maxim de posturi a fost suplimentat pentru că, pe lângă producţia de vaccin, se vrea “reluarea activităţii şi întărirea centrului de diagnostic medical cu adresabilitate civilă şi militară”. 

Creşterea numărului de angajaţi se va face şi pentru că se doreşte “dezvoltarea capabilităţilor de cercetare-dezvoltare” şi menţinerea în condiţii perfecte de securitate a “Colecţiei naţionale de culturi microbiene şi celulare”. Astfel, numărul maxim de posturi finanţate din subvenţii de la bugetul de stat va fi 1075.

În total, cheltuielile institutului vor fi finanţate de la bugetul de stat şi în următorii ani vor fi de 53 de milioane de lei în 2018, 58 de milioane de lei în 2019, 63 de milioane de lei în 2020 şi 68 de milioane de lei în 2021. Cea mai mare parte a banilor, cam 80 la sută, va merge la cheltuielile cu personalul.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite