Ambasadorul Israelului la Bucureşti, mesaj pentru Patriarhie după vandalizarea unei biserici ortodoxe din Ierusalim

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ambasadorul Israelului în România, David Saranga. Imagine: Facebook / David Saranga
Ambasadorul Israelului în România, David Saranga. Imagine: Facebook / David Saranga

Ambasadorul Israelului la Bucureşti i-a scris Patriarhului Daniel, în urma atacului asupra Bisericii Ortodoxe Române de la Ierusalim, exprimându-şi consternarea faţă de acest atac îngrozitor şi condamnând acest ”act teribil”. Ambasadorul David Saranga a dat asigurări că autorii vor ajunge în faţa justiţiei şi că autorităţile israeliene vor acoperi costul pagubelor produse.

„În numele meu şi al Guvernului israelian îmi exprim consternarea faţă de atacul îngrozitor comis împotriva Bisericii Ortodoxe Române de la Ierusalim. Condamnăm cu fermitate acest act teribil şi vă asigurăm că autorii gestului incalificabil  vor ajunge cât mai repede în faţa justiţiei pentru a fi pedepsiţi (...) Astfel de acte de ură nu reflectă spiritul poporului evreu şi nu vor fi tolerate nici de autorităţi şi nici de societatea israeliană”, afirmă ambasadorul David Saranga.

Biserica Ortodoxă Română din Ierusalim a fost joi, ţinta unui atac al unui extremist israelian, Patriarhul Teofil al III-lea al Ierusalimului, condamnând această acţiune împotriva „bisericii surori”, potrivit unui comunicat al Patriarhiei Ierusalimului.  

Autorul atacului, un extremist israelian

Un extremist israelian a fost surprins de camerele de supraveghere în timp ce a atacat biserica ortodoxă română din cartierul Musrara din Ierusalimul de Est. Camerele de supraveghere îl arată pe atacator încercând să spargă o uşă cu un bolovan şi distrugând o încuietoare.

Patriarhul ortodox al Ierusalimului a avertizat vineri, printr-un comunicat, că „atacurile extremiste vizează din ce în ce mai mult biserici şi moschei din Ierusalim”, reproşând autorităţilor că nu reuşesc să le stăpânească şi chiar „tolerează” astfel de acţiuni teroriste, care în final vor duce la amplificarea conflictelor din Oraşul Sfânt, fiind ţinut departe de „pace şi stabilitate”. 

Înregistrările unei camere de supraveghere arată un bărbat care ia cu asalt Biserica Ortodoxă Română din cartierul Musrara din Ierusalim, încercând să spargă uşa Bisericii Ortodoxe cu un bolovan. Bărbatul ar fi vrut să dea jos emblema Patriarhiei Române, reuşind să îndoaie şi crucea. Incidentul ar fi avut loc în noapte zilei de 2 februarie, relatează WAFA News Agency. Identitatea bărbatului nu a putut fi stabilită momentan.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite