40 de şoferi, sancţionaţi de 1 Mai după ce au depăşit viteza legală. Şeful Direcţiei Rutiere: în fiecare zi a minivacanţei vom scoate sute de poliţişti în stradă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ 40 de şoferi au fost sancţionaţi miercuri după ce au depăşit viteza legală pe autostrada Bucureşti-Constanţa - A2. Unul dintre aceştia, a căruia maşină a fost înregistrată de radar cu 190 km/h, a rămas fără permis, după cum a declarat comisarul-şef de Poliţie Carol Vârnă, şeful Poliţiei Autostrăzi.

Şoferii au fost opriţi la filtrul organizat de Poliţia Rutieră în zona Feteşti. Niciunul dintre cei opriţi de Poliţie nu a fost prins băut la volan, a mai precizat sursa citată.

„România alege viaţa!”. Acesta este motto-ul acţiunilor desfăşurate, în această perioadă de sărbătoare prelungită pentru români, de către poliţiştii Direcţiei Rutiere. Astfel, începând din 26 aprilie şi până pe 6 mai, peste 3000 de poliţişti vor fi cu ochii pe şoferi. Zilele care le vor da, însă, cel mai mult de furcă sunt ultimele două zile din minivacanţa de 1 Mai şi de Paşte.

„Astăzi am avut un puseu spre zonele montane şi, în special, spre litoral. Practic, ne asteptam la un aflux atât de mare încât am mobilizat aproape toată Brigada Rutieră, pe tot ce înseamnă autostrăzi de jur împrejurul Bucureştiului, dar mai ales Constanţa. Tot astăzi, am ridicat şi elicopterul Ministerului de Interne care a stat cinci ore în aer, pentru a supraveghea mai bine traficul”, a declarat pentru adevarul.ro comisarul-şef Lucian Diniţă, şeful Direcţiei Rutiere.

Şeful de la Rutieră susţine că oamenii săi sunt pregătiţi cu tot ceea ce înseamnă fluenţă în trafic, însă, ţinând cont de experienţa anilor trecuţi, recomandarea sa către şoferi este aceea de a se purta civilizat în trafic.

„Pe 2 mai, respectiv pe 3 mai, vom avea alte două acţiuni. Una pe DN1, în zona Tărtăşeşti şi alta pe DN6, în zona  Mihăileşti, Alexandria. Vor fi vizaţi cei prinşi băuţi la volan. Iar pe 4 şi pe 5 mai avem toate efectivele angrenate în trafic, după orele 14.00. Recomandarea noastră pentru conducătorii auto este aceea de a avea un comportament responsabil. Distracţia e distracţie, însă ea trebuie delimitată de ceea ce înseamnă condus. Trebuie să existe o limită pe care ar fi bine să o respectăm”, a conchis şeful de la Rutieră.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite