Prognoză meteo specială pentru Capitală. Vânt puternic, lapoviţă şi ninsoare până joi dimineaţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Meteorologii au anunţat miercuri o prognoză specială pentru Bucureşti, în vigoare de miercuri, ora 17:00, până joi dimineaţa, ora 08:00. Autoritatea Naţională de Meteorologie precizează că vântul va fi puternic la noapte iar precipitaţiile se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare..

UPDATE  Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti- Ilfov recomandă evitarea călătoriilor care nu sunt urgente, dar şi instalarea aplicaţiei oficiale a Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU). 

ISU BIF recomandă cetăţenilor să aibă în vedere câteva măsuri de prevenire a situaţiilor de urgenţă, ţinând cont de atenţionările menţionate.

Recomandări ISU privind prognoza pentru Capitală 

• Informaţi-vă permanent asupra condiţiilor meteorologice şi evoluţia acestora, transmise de autorităţile centrale şi locale, respectiv de mass-media;

• Evitaţi orice călătorie dacă nu este absolut necesară şi informaţi-vă dacă pe traseul ales nu sunt drumuri blocate;

• Dacă plecaţi cu maşina, verificaţi funcţionarea sistemului de încălzire şi aveţi în vedere dotarea cu lanţuri antiderapante, pături, apă, lopată şi combustibil de rezervă;

În cazul în care autovehiculul este înzăpezit în afara localităţilor, trebuie să vă păstraţi calmul şi să luaţi următoarele măsuri:

• Trageţi pe dreapta şi porniţi luminile de avarie, nu părăsiţi autovehiculul dacă nu vedeţi în apropiere o clădire în care aţi putea să vă adăpostiţi;

• Anunţaţi evenimentul la 112, indicând locul în care aţi rămas blocat;

• Rămâneţi în autovehicul până la sosirea echipelor de salvatori;

• Porniţi motorul şi sistemul de încălzire periodic pentru a menţine cald în interior, îndepărtând zăpada ce poate înfunda ţeava de eşapament;

• Porniţi lumina din interior pe timp de noapte, pentru ca echipele de salvare să vă localizeze.

Totodată, ISU recomandă instalarea aplicaţiei oficiale a Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, DSU, pentru dispozitivele mobile, disponibilă în Google Play şi App Store, prin intermediul căreia se pot primi notificări în timp real.

/div>

Meteorologii anunţă că vântul se va intensifica treptat, iar în intervalul orar 20 - 05 rafalele vor depăşi 60...70 km/h, anunţă meteorologii. Vor fi precipitaţii în orele serii sub formă de ploaie, care se va transforma în lapoviţă şi ninsoare. Astfel, se va depune strat de zăpadă. 

Mai mult, temporar, ninsoarea va fi viscolită iar vizibilitatea va scădea.

Temperatura va scădea de la 2...3 grade până la -2...0 grade în dimineaţa zilei de joi când se va forma gheţuş. 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite