FOTO Altarul Catedralei Mântuirii Neamului este aproape gata

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de oameni lucrează în continuare şi ziua şi noaptea la înălţarea celui mai mare lăcaş de cult din România: Catedrala Mântuirii Neamului. În acest moment, muncitorii au ajuns pe ultima sută de metri cu lucrările din zona altarului.

În jur de 200 de muncitori pe timpul zilei şi 30 pe timpul nopţii lucrează la foc continuu la suprastructura Catedralei Mânturirii Neamului. Muncitorii montează prefabricatele şi armătura dintre cotele 9 şi +18, încercând să finalizeze şi lucrările din zona altarului.

„Între 9 şi 18 s-au montat prefabricate pe faţa de vest, nord şi sud şi se continuă cu montajul acestor prefabricate spre faţada de răsărit. În interior se montează structură metalică. De asemenea, mai avem puţin şi terminăm montajul structurii rigide în zona absidelor, iar din spate se vine cu montajul barelor de armătură felixibilă şi turnatul betonului. Muncitorii sunt în acest moment la un nivel de 180 - 200 de oameni ziua şi aproximativ 30 de oameni noaptea“, după cum a declarat, pentru Tinitas TV, dirigintele de şantier Dan Dumitrescu, citat de Basilica.ro.

image

Catedrala Mântuirii Neamului este construită în apropierea Casei Poporului FOTO Basilica.ro

BOR: Costurile de la prima etapă au scăzut

În ceea ce priveşte prima etapă a lucrărilor, cele care au vizat realizarea infrastructurii, acestea s-au încheiat în primăvara anului trecut.

„Termenul de finalizare pentru infrastructură a fost 2013, aşa cum s-a şi întâmplat în luna aprilie. Cei care au realizat infrastructura Catedralei şi-au încheiat mandatul, iar noul constructor estimează terminarea lucrărilor la suprastructură până la începutul anului 2016, având în vedere complexitatea lucrării. Sunt câteva sute de muncitori care lucrează susţinut având în vedere şi vremea foarte bună“, preciza Constantin Stoica, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei în primăvara acestui an .

catedrala mantuirii foto basilica

Catedrala se înalţă pe zi ce trece FOTO Basilica.ro

Costurile pentru realizarea Catedralei Mântuirii Neamului, într-o primă fază, au fost estimate la 100 de milioane de euro, dar după realizarea infrastructurii Catedralei acestea au scăzut cu 20% pentru că materialele de construcţii s-au ieftinit datorită crizei, potrivit lui Constantin Stoica.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite